Biztonsági őrök kísérték ki az Oroszországban betiltott Putyin-maszkban tiltakozó momentumosokat az Arénából

POLITIKA
2017 augusztus 28., 15:15
comments 254

A Momentum aktivistái egész nap több helyen is tiltakoztak Magyarország Oroszországhoz való közeledése ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása alkalmából. Hajnalban közterek neveit ragasztották át, délután pedig a dzsúdó-világbajnokságnak helyt adó Papp László Sportarénában jelentek meg Putyin-maszkban és Hajrá szólásszabadság, hajrá magyarok! feliratú pólóban.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A maszkok alapjául szolgáló sminkelt Putyin-képet, amit egy homofóbia-ellenes tüntetésen használtak orosz aktivisták, betiltották Oroszországban, ezután a szólásszabadság szimbóluma lett. 

A tiltakozásról az AFP nemzetközi hírügynökség is adott ki fotókat.

photo_camera Fotó: FERENC ISZA/AFP
photo_camera Fotó: Momentum

A tiltakozókat végül biztonsági őrök vezették ki a helyszínről.

photo_camera Fotó: FERENC ISZA/AFP
link Forrás

Az arénában volt Berkecz Balázs, az Együtt politikusa is, ő és segítői egy molinóval üzentek Putyinnak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.