Trump tornyot akart építeni Moszkvában

külföld
2017 augusztus 28., 05:16
comments 29

A Washington Post értesülése szerint e-mailek sora bizonyítja, hogy 2015 végén és 2016 elején Donald Trump cége azon igyekezett, hogy Moszkvában is felépüljön egy Trump Tower. A leveleket hamarosan értékeli az a kongresszusi bizottság, ami az elnök kampánystábjának az orosz kapcsolatait vizsgálja. 

Az építkezésről az oroszországi születésű, de már New Yorkban felnőtt Felix Sater nevű üzletember levelezett Michael Cohennel, a Trump Organization alelnökével. Sater többek között azzal kecsegtette Cohent, hogy hamarosan két dolgot is ünnepelhetnek együtt: a moszkvai ingatlant és Trump elnökké választását.

Ilyet akart Moszkvába is.
photo_camera Ilyet akart Moszkvába is. Fotó: WILLIAM EDWARDS

A beruházásból azonban semmi sem lett. Ugyanakkor aggasztó, hogy Donald Trump 2016-ban arról írt a Twitteren, hogy semmilyen üzleti érdekeltsége sincs Oroszországban, "semmi dolgom Oroszországgal".

Az elnök és környezetének orosz kapcsolatairól szinte hetente derülnek ki korábban eltitkolt részletek, miközben az amerikai elhárítás jelentései szerint orosz kormányzati szervek aktívan beavatkoztak az elnökválasztási kampányba Donald Trump mellett. Számos adat árulkodik arról is, hogy Trump amerikai luxusingatlanjait különösen nagy számban vásárolták fel oroszok. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.