A kormány az oroszokéhoz hasonló abortusz-megelőzési konzultációs központokat tervez

2017 augusztus 29., kedd 7:30
341

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Veronika Szkvorcova, az Oroszországi Föderáció egészségügyi minisztere kétoldalú tárgyalást folytatott tegnap Budapesten – közölte az Emmi.

Balog Zoltán beszédet mond a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon a Budapest Kongresszusi Központban 2017. május 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A közlemény szerint a találkozón a felek megállapították, hogy mindkét ország népegészségügyi programja nagy hangsúlyt fektet a szűrésekre és a megelőző intézkedésekre.

Az orosz miniszter elmondta, hogy Oroszországban 2013 óta onkológiai, szív- és érrendszeri szűréseket végeznek, amikben 23 millió felnőtt és az összes gyerek részt vesz, Balog Zoltán pedig a Magyarországon működő szűrőbuszok, a mindennapos testnevelés és az egészséges közétkeztetés tapasztalatairól tájékoztatta az orosz kollégáját.

Veronika Szkvorcova ismertette annak az 1500 konzultációs központnak a működését, amik az abortuszokkal kapcsolatban megelőzési tanácsadást folytatnak, Balog pedig azt mondta, hasonló központok alapítását tervezik Magyarországon is.

Balog Zoltán a tárgyaláson azt is mondta: Veronika Szkvorcova személyes érdeme, hogy az elmúlt évben 30 százalékkal növekedett a gyógyszerszállítás Magyarországról Oroszországba.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt