A NER istenesen odavert a nyár utolsó hétvégéjének

POLITIKA
2017 augusztus 29., 15:23
comments 300

Mit tenne ön, ha 2017. augusztus 26-ára meginvitálnák Matolcsy György Huba, a Nemzeti Bank Elnökének esküvőjére, majd befut a meghívó a miniszterelnök lányának lagzijára, de már korábban attendolta Rogán Antal és Rogán Cecília 10. házassági évfordulójának partiját, és valójában legbelül a Tranzit Fesztiválra vágyik, mert ott rázzák a legdögösebb fiatal fideszesek, hogy mást ne mondja Hollik István és Gyürk András is? Lehetetlen helyzet. Az ember legszívesebben szétszakadna. Én valószínűleg ebben a helyzetben addig nyűglődnék, míg végül nem jutnék el sehová, és egy bárban kötnék ki, ahol sírva dőlnék Halász János, szóvivő vállára. 

A nyár utolsó szombatján ezzel a kínos helyzettel kellett megküzdenie a NER legnépszerűbb tagjainak. 

A NER álompárja

A NER négy lábon járó gyémánttal kivert szimbóluma, a Rogán-házaspár szombaton óriás bulival ünnepelte tizedik házassági évfordulóját. Tíz év alatt nagyot fordult velük a világ. 2007-ben még élték a médiát, imádták a címlapot, a templomi esküvőn, a hitvesi csókot egy egész horda fotós és videós rögzítette. 

link Forrás

Eltelt tíz év, és a Rogán-házaspár a nyilvánosság elől teljesen elzárva, egy szőlőtőkékkel és erdővel körülölelt füredi domboldalon, a provence-i stílusban épült Villa Vitae-ban ünnepelt. A kíváncsi szemek elől elrejtett helyről annyit lehet tudni, hogy több, mint 400 milliós uniós támogatást kapott és a Porsche Hungária ügyvezetője, Eppel János és családja építette. Tartozik hozzá több medence, mozi, saját tó és a Déryné volt séfje is. A parti alatt a fél hegyoldalt elfoglaló birtok körül a Valton quados biztonsági emberei köröztek, a bekötőútnál pedig rendőrök strázsáltak, és ellenőriztek. 

Villa Vitae
photo_camera A kép egy korábbi felvétel a Villa Vitae hotelről. 

Úgy tudjuk, Rogán Cecília és barátnői vad cigánytánccal lepték meg a propagandaminisztert.

Mint a NATO csúcs

Ugyanezen a napon tartották a miniszterelnök lányának lakodalmát is. 

"Akkora volt a felhajtás a biztonsági erők részéről, mintha a NATO csúcstalálkozót rendezték volna a faluban" 

- mondta az eseményről a Bors egyik forrása.

Pár éve, Orbán Ráhel és Tiborcz István világra szóló esküvőjének minden pillanatát percről percre közvetítette az egész magyar média, sőt Orbán Viktor Facebook-oldala is részletesen beszámolt az eseményről, most Orbán Sára, a miniszterelnök 23 esztendős leánya, és Szokira Tamás, az Európai Bizottság brüsszeli bürokratája az alcsútdobozi Puskás Ferenc Sport Hotelben tartott lagziját a nyilvánosság elől szigorúan elzárva tartották

Eladó a menyasszony!

De nem ez volt az egyetlen álomesküvő a hétvégén. A Nemzeti Bank alá tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleményéből tudta meg a nagyközönség, hogy az ország bankára, Matolcsy György bekötötte korábbi alkalmazottja, Vajda Zita fejét. Éljen az ifjú pár!

Nyoma sincs a VIP-hangulatnak

A NER következő nemzedéke is pont ezen  a hétvégén tartotta szokásos összeröffenését, a Tranzit Fesztivált Tihanyban, amiről a Mandiner pont olyan mámoros beszámolót közölt, amilyet egy észak-koreai általános iskolás írhat a nyári élményeiről. Első olvasásra megrészegített. 

photo_camera Egy korábbi tranzitos rendezvény.  Fotó: facebook.com/tranzitkozosseg/

Pár lélekemelő gondolatot idézünk is a kolibriként repkedő Szalma György fogalmazásából, aki elsőre tartott tőle, hogy ki fog lógni a legsikeresebb magyar fiatalok közül:

„Kicsit tartottam attól, hogy nem érzem majd jól magamat a mokaszinos, tökéletes pedigrével rendelkező, szép ingekbe bújtatott jó arcok között, tudniillik sosem éreztem magamat ebbe a közegbe illőnek. Számunkra, akik rockkocsmában szocializálódtunk, idegennek tűnt a jól neveltek világa.”

Majd a szerző görcsei oldódni látszódnak, sőt belazul:

„A közvetlen hangulatra jellemző, hogy a szervezőkkel: Gyürk Andrással, Hollik Istvánnal vagy Dömötör Csabával olyan természetességgel reggelizel együtt, mintha legalábbis egy háztartásban élnétek. Nyoma sincs körülöttük a VIP-hangulatnak, a szervezők is résztvevőként vannak jelen, aminek az üzenete számomra az volt, hogy a Fidesz fiatal generációja, amely a rendezvényt szervezte, a fiatal értelmiséget egyenrangú partnerként látta vendégül.”

A szerző nagyon rárezonál a jobbos csajokra:

„Idősek és fiatalok, értelmiségiek és egyetemisták, vállalkozók és alkalmazottak, szelídek és vérmesek, férfiak és nők. Igen a nők, erről külön bejegyzésben kellene megemlékeznem, értelmes nők, akik a jobboldalt támogatják.”

A szerző levonja a tanulságot:

Ilyen a jobboldal: sokszínű és folyamatosan vitázó. Egy önreflexióra kész közösség. De nem állnak le akárkivel vitázni, elnézést ezért.

Célok és a teljes azonosulás:

„Én úgy látom: a tisztességes médiaegyensúly kialakulásáig, illetve egy tisztességes ellenzék kialakulásáig még sokat kell aludni. Azonban időnk, mint a Balaton vize.”

Club Cocomo

Füred a NER szívcsakrája. Miközben Rogánék a hegyoldalban döngették, addig Halász János, Fidesz-frakció szóvivője a balatonfüredi Club Cocomóban élvezte a hölgytársaságot.

photo_camera Olvasónk felvétele.

Az általában bulvárkerülő, disztingvált szóvivő nyilatkozott is az estéről a Borsnak„A kedvesemmel jártunk Balatonfüreden. 2010-ben váltam el, de a munkám ellenére már előtte és azóta is mindig igyekeztem és igyekszem a családomat nem kitenni a nyilvánosság okozta tehernek. Persze ez nem sikerülhet mindig.”

Ön egyik buliba sem volt hivatalos? Akkor minden bizonnyal ön nem része a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.