Milák Kristóf megszerezte második egyéni aranyérmét is az ifjúsági világbajnokságon

sport
2017 augusztus 29., 05:16

A felnőtt világbajnokságon ezüstöt nyerő Milák 100 méter pillangó után 200 méter pillangón is aranyat nyert az Indianapolisban zajló ifjúsági világbajnokságon, a kiírás szerint ráadásul junior világcsúccsal, 1:53.87-es eredménnyel. (Igaz, teszi hozzá az úszószövetség közleménye, a netanyai ifi Európa-bajnokságon jobbat úszott (1:53.79) de azt még nem hitelesítették, így ugyanaz a helyzet állt elő, mint a 100 pillangó után.)

link Forrás

Ezzel az ifjúsági világbajnokság egy újabb magyar éremmel ért véget, és ahhoz képest, hogy korábban még soha nem sikerült aranyat nyerni ifjúsági vébén magyaroknak, most öt aranyéremmel, 8 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén végeztünk, az Egyesült Államok, Kanada és Japán mögött. 

Milák két aranyérme mellett csapatban is nyert kettőt:: a 4x100 méteres férfi gyorsváltó tagjaként Barta Márton, Márton Richárd és Németh Nándor , illetve a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként, Márton Richárd, Milák, Holló Balázs és Németh Nándor társaságában.

Az ötödik aranyérmet a 400 gyorson győzedelmeskedő Késely Ajna hozta el.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.