Készül a javaslat: nem lehetne több kocsmát nyitni a bulinegyed önkormányzati ingatlanjaiban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Nemzetnek beszélt arról Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), hogy milyen tervek vannak a bulinegyeddel felmerült problémák kezelésére. Első ütemben egy négy lépésből álló javaslatcsomag körvonalazódik a polgármester elmondása szerint.

Egyrészt olyan innovatív dolgok merültek fel, mint a városrész takarítása: a polgármester elmondása szerint százmilliós pályázatot írnak ki új takarítógépekre és megszervezik a rendszeres, kézi erős takarítást.

Másrészt viszont jöhet Erzsébetváros önkorlátozása is: Vattamány elmondása szerint 

az önkormányzat tulajdonában álló ingatlant, üzlethelyiséget a jövőben nem adnak ki, nem adnak bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely céljára.

Az eddig szabályosan működő vendéglátóhelyeket nem zargatnák, de ha bezárnak vagy csődbe mennek, akkor a bérlőket más, a lakókat kevésbé zavaró tevékenységi körből választanák ki a polgármester elmondása szerint. 

Emellett megerősítik Erzsébetváros rendészeti igazgatóságát. (Ez a lépés nyilván szorosan összefügg azzal, hogy a nyári hónapokban a Valtont kellett alkalmaznia erre a célra a kerületnek.)

Ezen kívül megerősítik a kerület jegyzője által vezetett polgármesteri hivatal hatósági irodáját, ami hatékonyabb ellenőrzéseket jelenthet.

A következő napokban több tüntetés is lesz a bulinegyedben: kedd kora délután a vendéglátósok terveznek vonulni, munkahelyeik miatti aggódásuk jeléül, míg szerdán a kerületben élő elégedetlen lakók terveznek tiltakozni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.