Készül a javaslat: nem lehetne több kocsmát nyitni a bulinegyed önkormányzati ingatlanjaiban

Budapest
2017 augusztus 29., 03:30
comments 226

A Magyar Nemzetnek beszélt arról Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), hogy milyen tervek vannak a bulinegyeddel felmerült problémák kezelésére. Első ütemben egy négy lépésből álló javaslatcsomag körvonalazódik a polgármester elmondása szerint.

Egyrészt olyan innovatív dolgok merültek fel, mint a városrész takarítása: a polgármester elmondása szerint százmilliós pályázatot írnak ki új takarítógépekre és megszervezik a rendszeres, kézi erős takarítást.

Másrészt viszont jöhet Erzsébetváros önkorlátozása is: Vattamány elmondása szerint 

az önkormányzat tulajdonában álló ingatlant, üzlethelyiséget a jövőben nem adnak ki, nem adnak bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely céljára.

Az eddig szabályosan működő vendéglátóhelyeket nem zargatnák, de ha bezárnak vagy csődbe mennek, akkor a bérlőket más, a lakókat kevésbé zavaró tevékenységi körből választanák ki a polgármester elmondása szerint. 

Emellett megerősítik Erzsébetváros rendészeti igazgatóságát. (Ez a lépés nyilván szorosan összefügg azzal, hogy a nyári hónapokban a Valtont kellett alkalmaznia erre a célra a kerületnek.)

Ezen kívül megerősítik a kerület jegyzője által vezetett polgármesteri hivatal hatósági irodáját, ami hatékonyabb ellenőrzéseket jelenthet.

A következő napokban több tüntetés is lesz a bulinegyedben: kedd kora délután a vendéglátósok terveznek vonulni, munkahelyeik miatti aggódásuk jeléül, míg szerdán a kerületben élő elégedetlen lakók terveznek tiltakozni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.