Németország nem küld vissza több menedékkérőt Magyarországra, mert túl rosszak az elhelyezési körülmények

külföld
2017 augusztus 29., 15:52

Németország egyelőre nem küld vissza Magyarországra menedékkérőket, mert nem tarják megfelelő körülmények között az itt élő menedékkérőket- közölte a német belügyminisztérium az egyik ellenzéki képviselő kérdésére. 

A szélsőbaloldali Linke képviselőjének, Ulla Jelpke érdeklődésére a minisztérium azt írta, hogy Németország április 11. óta nem küldi vissza Magyarországra mindazokat a menedékkérőket, akik ott léptek be az EU területére. Pedig a menekültügyet európai szinten szabályozó dublini rendelet főszabályként előírja, hogy abban az államban kell lefolytatni a menekültügyi eljárást, amelyben regisztrálták a kérelmező belépését az EU, illetve a menekültügyi együttműködésben résztvevő európai országok alkotta területre.

Az indoklás szerint a menedékkérőket azért nem küldik vissza, mert nem megfelelőek a menedékkérők magyarországi elhelyezésének körülményei. 

Az ARD összeállítása szerint 2015-ben 193 menedékkérőt küldtek vissza Németországból Magyarországra. Tavaly ez a szám 293, az idei első négy hónapban pedig 28 volt.  (Tagesschau/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.