A kormány 2018 márciusáig meghosszabbította a "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet" Magyarországon

POLITIKA
2017 augusztus 30., 10:53
comments 146

Tényleg ez a tökéletes húzás, bárki meghallja a hírt, az simán arra következtethet, hogy folytatódik a tömeges bevándorlás Magyarországon, hiszen mi másért kellene fél évente hosszabbítgatnia a válsághelyzetet. Most 2018 márciusáig hosszabbít Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára a kormány.

Ezt a kategóriát 2015. őszén, a menekültválság csúcsán találták ki, amikor naponta sok ezer ember érkezett Magyarország déli határára. Olyasmik vannak a vonatkozó jogszabályban, hogy figyelni járványügyi problémákra, a nemzetbiztonságra, be lehet vetni a hadsereget, ha veszélyben a határ védelme, stb.

2015 ősze óta a "tömeges bevándorlás" tekintetében elég nagyot változott a helyzet. Nem hogy nem érkezik naponta több ezer ember a déli határhoz, de az elmúlt három hónap így nézett ki a Magyarországon elfogott illegális határátlépők száma

Hogy a naponta 0-4-12-50 külföldi hogyan teremt ugyanolyan válsághelyzetet, mint a napi sok ezer, az sajnos nem világos, de persze riogatni velük is lehet.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülés szünetében arról beszélt, hogy

a nyáron bebizonyosodott, hogy a tömeges bevándorlás következtében nőtt Európában a terrorveszély, ezért a magyar emberek biztonsága érdekében továbbra is szükség van a határok szigorú ellenőrzésére.

Azt nem fejtette ki, hogy a válsághelyzet folyamatos hosszabítgatása nélkül miért volna lehetetlen feladata a határok ellenőrzése Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.