Baján még mindig valami gusztustalan szmötyi folyik a vízcsapból

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Olvasónk küldte ezt a felvételt Bajáról, ahol néhány éve esett át a város egy vízminőségjavító óriásberuházáson:

A sztori nem új, annyiban viszont nincs változás, hogy még mindig ilyen színű a víz időnként. Mint olvasónk jelezte, egy ismerősénél készült a felvétel, akik éppen gyereket akartak fürdetni.

Mint elmondta, egy idő után elmúlik a barnásság, a víz átvált szürkébe, majd halványszürkébe, és ha pohárba töltik, leülepszik a sötét anyag.

A sztori előzményéről itt írtunk, miután az RTL Klub részletes riportba számolt be a különös vízminőségfejlesztéről.

„Felső-Bácska ivóvizének javítására egy programban 5 milliárd forintot költöttek 2015-ig, de az érintettek szerint a helyzet, ha lehet, még rosszabb lett.”

Alapvetően a problémát az okozza, közölte laikus forrásunk, hogy a vízminőséget ugyan javították, de egy olyan megoldással, ami nem passzol a Baján meglévő vízvezetékhálózathoz, és az új, oxigénban dúsabb víz elkezdte oldani a vezetékek falán lévő mindenféle anyagot.

Amikor tiszta víz folyik, az is klór illatú, érzékelhetően kétségbeesetten próbálják a háztartásokba jutott vízet tisztítani, látható eredménnyel.

A város vezetése tud a problémáról, de a riport szerint Fercsák Róbert, Baja Fidesz-KDNP-s polgármestere azt szeretné, „ha nem fújnák fel a dolgot”.