Garancsi cége két éve nem fizet Budapestnek a reklámhelyekért

gazdaság
2017 augusztus 30., 03:04
comments 95

A fővárosi közgyűlés elé kerül egy előterjesztés, amiben felvetik, hogy most már pénzt kéne szedni az ESMA nevű cégtől, hiszen két éve nem fizet a villanyoszlopokra kihelyezett reklámok után - írja a zoom és a hvg

Az ESMA egyik tulajdonosa Garancsi István kormánybiztos, aki többek között a Videoton focicsapatának, a Market építőipari cégnek, a MET energiakereskedőnek, a Duna Takaréknak és sok egyéb, a kormánytól kitüntetett figyelmet kapó vállalkozásnak a tulajdonosa.

Az ESMA története érzékletesen mutatja be a magyar viszonyokat: az eredetileg spanyol - magyar céget tönkretette az állam, amikor törvényt hoztak a villanyoszlopokra szerelhető reklámok betiltásáról. Ez akkor még Simicska Lajos érdekei szerint történt, mert neki volt még jelentős köztéri hirdetésekkel foglalkozó cége és idegesítette a konkurencia.

Amikor viszont Orbán Viktor és Simicska Lajos összevesztek, akkor Garancsi István néhány társával megvette az ESMA-t, és ismét engedélyezték, hogy villanyoszlopokon lehessen hirdetni. Annyi a különbség, hogy a mostani hirdetéseknek a tájékozódást kell segíteniük, vagyis nyilat vagy kis térképet kell tenni rájuk. Az ESMA rögtön ki is rakott ilyen hirdetéseket.

A fővárosi önkormányzat egy friss előterjesztéséből kiderül, hogy az ESMA már két éve nem fizet egy fillért se az oszlopok használata után (naponta és oszloponként 100 forintot szedhetnének ezért tőlük) és még engedélyt sem kértek a reklámjaik kihelyezéséért.

A téma szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés napirendjére. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.