Garancsi cége két éve nem fizet Budapestnek a reklámhelyekért

A fővárosi közgyűlés elé kerül egy előterjesztés, amiben felvetik, hogy most már pénzt kéne szedni az ESMA nevű cégtől, hiszen két éve nem fizet a villanyoszlopokra kihelyezett reklámok után - írja a zoom és a hvg

Az ESMA egyik tulajdonosa Garancsi István kormánybiztos, aki többek között a Videoton focicsapatának, a Market építőipari cégnek, a MET energiakereskedőnek, a Duna Takaréknak és sok egyéb, a kormánytól kitüntetett figyelmet kapó vállalkozásnak a tulajdonosa.

Az ESMA története érzékletesen mutatja be a magyar viszonyokat: az eredetileg spanyol - magyar céget tönkretette az állam, amikor törvényt hoztak a villanyoszlopokra szerelhető reklámok betiltásáról. Ez akkor még Simicska Lajos érdekei szerint történt, mert neki volt még jelentős köztéri hirdetésekkel foglalkozó cége és idegesítette a konkurencia.

Amikor viszont Orbán Viktor és Simicska Lajos összevesztek, akkor Garancsi István néhány társával megvette az ESMA-t, és ismét engedélyezték, hogy villanyoszlopokon lehessen hirdetni. Annyi a különbség, hogy a mostani hirdetéseknek a tájékozódást kell segíteniük, vagyis nyilat vagy kis térképet kell tenni rájuk. Az ESMA rögtön ki is rakott ilyen hirdetéseket.

A fővárosi önkormányzat egy friss előterjesztéséből kiderül, hogy az ESMA már két éve nem fizet egy fillért se az oszlopok használata után (naponta és oszloponként 100 forintot szedhetnének ezért tőlük) és még engedélyt sem kértek a reklámjaik kihelyezéséért.

A téma szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés napirendjére. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.