Ilyen lesz az elektromos Mini

Villanyautó
2017 augusztus 30., 10:44
comments 1

A BMW fantasztikus üzleti érzékkel rántotta át a XXI. századba az 1959-től nagyjából változatlan megjelenéssel gyártott kisautót, a MINI-t, miután 2000-ben megvásárolta a márkát. Sikerült megtartani az alapformát, a gokartos vezethetőséget, de valahogy még a brit identitást is, azóta immár három generáción át. Most pedig itt az új feladat: az elektromos mobilitás korszakába is átvezetni a tradícióra, retróhangulatra épülő brand-imidzset.

A jelenlegi szériaautók között van egy konnektorról is tölthető hibrid, a Countryman S E, de az igazi villanyautóra még várni kell. A koncepciómodell, az a dizájntanulmány, amiről majd utcaira butítják a villany-MINI-t viszont már elkészült és szeptemberben a Frankfurti Autószalonon élőben meg is lehet majd nézni. Monitoron meg már most is:

Az árnyékot! Az árnyékot!
photo_camera Azt nézd! Az árnyékot! Az árnyékot!
photo_camera A lámpát! A lámpát!
photo_camera A spoilert! A spolert!
photo_camera A kilincset! A kilincset! No meg a felnit: a 19 collos kisautó-felni már önmagában is érdekes, ráadásul a tanulmányautó keréktárcsája műanyagból készült, 3D-nyomtatással

A jobb memóriával rendelkező elektromos autó- vagy MINI-rajongók persze most felsüvölthetnek: de hát volt már elektromos modern MINI korábban is! Valóban, de a 2008-as MINI E modell csupán egy 600 darabos prototípus-széria volt, ezeket a kocsikat tesztelésre gyártották és adták ki különböző válogatott MINI vagy BMW-ügyfeleknek.

Hogy az új koncepciómodellből mikor lesz szériaváltozat, még nem tudni, de hogy lesz, az biztos. A BMW-modellek között már ma is alig van olyan, ami nem kapható konnektoros hibrid változatban, hamarosan jön a tisztán elektromos X3-as is, az iNext-modell; igazából a nagy kérdés inkább az, hogy vajon a negyedik vagy az ötödik generációs új MINI lesz az, amiből már benzines meg dízel verzió nem készül majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.