Megkapta a vadászkamara a hatvani kastélyt

A Magyar Nemzet ismerteti azt a kormányhatározatot, amelynek értelmében 2018-tól az Országos Magyar Vadászkamara üzemeltetheti a hatvani Grassalkovich-kastélyt.

A nagyszerű épületet EU-s és állami pénzből, 3,1 milliárd forintért újították fel a közelmúltban, és vadászati múzeumot rendeztek be benne. 

Fotó: Fortepan/Kurutz Márton 1950.

A kormány - többek között a vadászat odaadó hívének számító Semjén Zsolt támogatásával - szerette volna az épületet ingyen odaadni a vadászkamarának, ám ehhez kétharmados többség kellett volna a parlamentben. Az MSZP szintén vadászó képviselői kezdetben azt ígérték, hogy támogatják a tervet, de aztán a pártban úgy döntöttek, hogy nem lehet együttműködni a kormánnyal ebben az ügyben sem.

A mostani kormányrendelet így csak az üzemeltetést adja át a vadászoknak, és közben azt is előírja, hogy évente 200 millió forint körüli összeggel ehhez járuljon hozzá az állam. (mno.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.