Megkapta a vadászkamara a hatvani kastélyt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Magyar Nemzet ismerteti azt a kormányhatározatot, amelynek értelmében 2018-tól az Országos Magyar Vadászkamara üzemeltetheti a hatvani Grassalkovich-kastélyt.

A nagyszerű épületet EU-s és állami pénzből, 3,1 milliárd forintért újították fel a közelmúltban, és vadászati múzeumot rendeztek be benne. 

Fotó: Fortepan/Kurutz Márton 1950.

A kormány - többek között a vadászat odaadó hívének számító Semjén Zsolt támogatásával - szerette volna az épületet ingyen odaadni a vadászkamarának, ám ehhez kétharmados többség kellett volna a parlamentben. Az MSZP szintén vadászó képviselői kezdetben azt ígérték, hogy támogatják a tervet, de aztán a pártban úgy döntöttek, hogy nem lehet együttműködni a kormánnyal ebben az ügyben sem.

A mostani kormányrendelet így csak az üzemeltetést adja át a vadászoknak, és közben azt is előírja, hogy évente 200 millió forint körüli összeggel ehhez járuljon hozzá az állam. (mno.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.