Megkapta a vadászkamara a hatvani kastélyt

gazdaság
2017 augusztus 30., 03:28
comments 45

A Magyar Nemzet ismerteti azt a kormányhatározatot, amelynek értelmében 2018-tól az Országos Magyar Vadászkamara üzemeltetheti a hatvani Grassalkovich-kastélyt.

A nagyszerű épületet EU-s és állami pénzből, 3,1 milliárd forintért újították fel a közelmúltban, és vadászati múzeumot rendeztek be benne. 

Fotó: Fortepan/Kurutz Márton 1950.
photo_camera Fotó: Fortepan/Kurutz Márton 1950.

A kormány - többek között a vadászat odaadó hívének számító Semjén Zsolt támogatásával - szerette volna az épületet ingyen odaadni a vadászkamarának, ám ehhez kétharmados többség kellett volna a parlamentben. Az MSZP szintén vadászó képviselői kezdetben azt ígérték, hogy támogatják a tervet, de aztán a pártban úgy döntöttek, hogy nem lehet együttműködni a kormánnyal ebben az ügyben sem.

A mostani kormányrendelet így csak az üzemeltetést adja át a vadászoknak, és közben azt is előírja, hogy évente 200 millió forint körüli összeggel ehhez járuljon hozzá az állam. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.