Mészáros Lőrinc horvát klubjától vett csatárt a Puskás Akadémia

futball
2017 augusztus 30., 08:53
comments 60

Egyszerűen nem tud leállni a Puskás Akadémia a játékosvásárlással. Most a legegyszerűbb módját választották a felcsúti csapat megerősítésének: Mészáros Lőrinc eszéki csapatától érkezett egy 25 éves csatár. Antonio Perosevic kétszeres horvát válogatott. 

photo_camera Antonio Perosevic Fotó: pfla.hu

Ő a 14. játékos, akit most nyáron vett a Puskás Akadémia, ez így már egy komplett kezdőcsapat, három cserével. Ráadásul két légiós is visszatért Felcsútra, akik az NBII-ben nem játszhattak tavaly. 

Bár Pintér panaszkodott arra, hogy az MLSZ ajánlása alapján csak három légióssal állhatnának fel (nemzetközi kupákban részt vevő csapatok ellen öttel), ezt a javaslatot a Puskás egyáltalán nem tartja be, az igazolásaikból az látszik, hogy ez már nem is cél. Ezzel szövetségi jutalomtól esnek el, de pont a pénz az, ami nem számít a magyar futball Disneylandjében. Pintér akár 9 légióst is pályára küldhet a legközelebbi fordulóban. (Múlt héten egy albán válogatott szélső, Liridon Latifi érkezett, akinek annyi pénzt tudtak ígérni Felcsúton, hogy inkább a Puskást választotta, minthogy előző csapatával pályára lépjen, és ezzel komolyabb klubok figyelmét is felkeltse az Európa-liga főtábláján. Lafiti előző csapata, az albán KF Skënderbeu ugyanis sikerrel jutott túl a selejtezőkön.) 

Nemcsak a légiósokra vonatkozó MLSZ-ajánlást nem tartja be a Puskás, fiatalokat sem játszat. Eddig egyetlen, 1997. január elseje után született játékos lépett pályára a Puskásban, mindössze 26 percre, az a Sallai Roland, akit a héten eladtak Ciprusra. A Puskás teljes, légiósokkal és máshonnan vett játékosokkal felduzzasztott keretében csak a 3. és a 4. számú kapus felelne meg az MLSZ fiatalokat előnybe részesítő ajánlásának, de nekik minimális esélyük van arra, hogy valóban pályára is lépjenek. Így az MLSZ két ajánlásából kettő pattan vissza a miniszterelnökhöz annyira közel álló klubról, és inkább megállás nélkül vásárolnak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.