Nem Fürjes Balázs lesz az úszószövetség új elnöke

2017 augusztus 30., szerda 13:23
83

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi elnökének pozíciója gyengülőben van. Nagyon valószínű, hogy lemond, így hetek óta sokan azt találgatják, ki lesz az utódja. Bienerth Gusztávot januárban választották meg Gyárfás Tamás helyére.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt 2015 májusában rendkívüli közgyűlésen a MÚSZ általános alelnökének választották, de éppen a közelgő tisztújítás miatt szerdán lemondott a posztjáról. Ezzel szeretne „lehetőséget adni az úszöszövetségnek, hogy minél aktívabban tudják képviselni a sportágat", írja az MTI.

Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost eddig befutóként tartották számon, de a kormánybiztos a Blikk kérdésére megerősítette, nem szeretne a MÚSZ elnöke lenni. Habár megtiszteltetés volt számára, hogy irányíthatta a Duna Aréna felépítét dolgozhatott a vizes vébé szervezőbizottságában, 

„Egyértelműen kijelentem: bár nagyon szép és fontos feladat, nem kívánok a Magyar Úszó Szövetség elnöke lenni.”

– mondta el a lapnak. 

Fürjes Balázs és Balog Zoltán a Duna Arénában.  Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt