Nem Fürjes Balázs lesz az úszószövetség új elnöke

sport
2017 augusztus 30., 13:23
comments 83

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi elnökének pozíciója gyengülőben van. Nagyon valószínű, hogy lemond, így hetek óta sokan azt találgatják, ki lesz az utódja. Bienerth Gusztávot januárban választották meg Gyárfás Tamás helyére.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt 2015 májusában rendkívüli közgyűlésen a MÚSZ általános alelnökének választották, de éppen a közelgő tisztújítás miatt szerdán lemondott a posztjáról. Ezzel szeretne „lehetőséget adni az úszöszövetségnek, hogy minél aktívabban tudják képviselni a sportágat", írja az MTI.

Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost eddig befutóként tartották számon, de a kormánybiztos a Blikk kérdésére megerősítette, nem szeretne a MÚSZ elnöke lenni. Habár megtiszteltetés volt számára, hogy irányíthatta a Duna Aréna felépítét dolgozhatott a vizes vébé szervezőbizottságában, 

„Egyértelműen kijelentem: bár nagyon szép és fontos feladat, nem kívánok a Magyar Úszó Szövetség elnöke lenni.”

– mondta el a lapnak. 

photo_camera Fürjes Balázs és Balog Zoltán a Duna Arénában.  Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.