Úthengerrel semmisítették meg Terry Pratchett befejezetlen könyveit

Fogták a merevlemezt, ami Terry Pratchett félig kész regényeit tartalmazta, és átmentek rajta egy úthengerrel. Mivel még így sem ment teljesen tropára az adathordozó, egy betontörő alkalmatossággal is rámentek, biztos ami biztos. 

A szerző összesen 10 befejezetlen regénye semmisült meg, örökre.

Terry Pratchett

A művek megsemmisítésére azért volt szükség, mert ez volt a szerző végakarata, nem akarta, hogy félig kész műveit valaha megjelentessék. Terry Pratchett 2015-ben halt meg, 66 éves korában, de ezt a kívánságát csak most teljesítették. Mint egykori titkára elmondta, eleve nem volt egyszerű találni valakit, aki vállalta, hogy áthajtson úthengerrel a műveket tartalmazó merevlemezen.

Terry Pratchett 70 könyvet írt, ezeket 37 nyelven 70 millió példányban adták el, rengeteg műve megjelent magyarul is, többek között a Korongvilág sorozat részei, vagy éppen a John Maxwell Trilógia és a Manák Trilógiája. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.