Most az USA utasított ki egy csomó orosz diplomatát

Az Egyesült Államok utasította Oroszországot, hogy zárja be San Francisco-i kirendeltségét és csökkentse Washingtoni diplomáciai jelenlétét.

Ez a jelek szerint egy diplomáciai válaszlépés arra, hogy a múlt hónapban Oroszország utasított ki 755 amerikai diplomatát Moszkvából, ami pedig még Barack Obama korábbi válaszlépésére volt válaszlépés (Obama még tavaly az amerikai elnökválasztásba való beavatkoztásra válaszolt a diplomaták kiutasításával).

Mindenesetre nehéz követni az amerikai diplomácia hozzáállását Orországhoz a mostani helyzetben. Miközben az elnök, Trump továbbra sem hajlandó egy rossz szót mondani Vlagyimir Putyinra, többször tárgyalt vele és az orosz külügyminisztert is meghívta a Fehér Házba, közben az amerikai diplomácia alsóbb szintjein és főleg a hadügyminisztériumban erős az oroszokkal szembeni kemény fellépés támogatottsága. Mindenesetre érdekes, hogy Trump Putyinnak azt a döntését is dícsérte, amikor kiutasította az amerikai diplomatákat. (Axios)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.