Navalnij megmutatta Putyin állítólagos dácsáját

külföld
2017 augusztus 31., 10:24
Alekszej Navalnij februárban a bíróságon
photo_camera Alekszej Navalnij februárban a bíróságon Fotó: Alekszej Kudenko / Szputnyik / AFP

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető az éjjel posztolt egy 10 perces oknyomozó videót, és bemutatta azt a titkos dácsát, ami állítása szerint Vlagyimir Putyin titkos nyaralójaként szolgál. Már most 1,7 millió megtekintés van a Youtube-videón:

link Forrás

A finn-orosz határ közelében készült drónfelvétel bejárja a 48 hektáros ingatlant, rajta egy 745 négyzetméter alapterületű dácsával, egy másik 1500 négyzetméter alapterületű épülettel, egy valóban festői látványt nyújtó partszakasszal, erdővel és egy laza helikopter-leszállóval együtt.

A szintén ellenzéki érzületű Dozsd televízió múlt héten már közölt riportot a villáról, de annak a tudósításnak a valóságát még sokan megkérdőjelezték. A Dozsd akkor azt is írta, hogy a kulturális örökséghez tartozó helyszín megegyezik azzal, ahol az 1979-es “Sherlock Holmes és Dr. Watson” szovjet feldolgozását forgatták. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.