Tavaszra az összes Combinót bekamerázzák

közlekedés
2017 augusztus 31., 06:34
comments 114

Már forgalomban van a Nagykörúton a hatodik fedélzeti kamerarendszerrel és FUTÁR-rendszerrel ellátott Combino villamos. A BKK most közleményében azt írta, hogy tavaszra mind a 40 forgalomban lévő szerelvényen működnek majd a kamerák és mind megjelennek majd az online utazástervezőben is és ugyanezt tervezik az 1-es villamos vonalán is. 

Ez azt jelenti, hogy nyomon követhetőek lesznek a Combinók mobiltelefonon és a megállókban is látható lesz az érkezési idejük. A BKK azt is írja, hogy a 4-6-osok integrálásával a FUTÁR-rendszerben már minden villamost, trolit és buszt egy szisztémában irányítanak a központból. 

A Combinókon készülő felvételeket 14 napig tárolja majd a rendszer, visszanézhetőek lesznek, ha adott esetben bűncselekményre kerül sor. 

A fejlesztés idején, azaz szeptembertől tavaszig feltűnhetnek KCSV7 típusú villamosok is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.