3,2 milliárdból épült, másfél éve kész, de az emberek még mindig nem tudják használni. Mi az?

Budapest
2017 szeptember 01., 02:58
comments 45

Már kifogást sem nagyon keres a XI. kerületi Tüskecsarnok uszodájának fenntartója és üzemeltetője arra, hogy miért nem lehet továbbra sem emberi időpontokban használni a másfél éve elkészült, 3,2 milliárd forintból felújított sportlétesítményt, amit hangsúlyozottan azért újítottak fel, hogy a környéken lakók igényeit kielégítse.

Az uszoda hivatalos átadóünnepsége 2016 márciusában volt, de a hagyományos átadóünnepségekkel ellentétben ez egy olyan átadóünnepség volt, ami után nem nyitott meg az átadott létesítmény. Tavaly nyáron aztán valami történt: végre be lehetett menni, de csak hétköznap csak lehetetlen időpontokban, 11-től 14-óráig. Illetve néha ettől eltérő időpontokban is, csakhogy erről a honlapja helyett csak Facebook-oldalán eldugott random üzenetekben tájékoztat a létesítmény üzemeltetője, mire észreveszi valaki a bejegyezést, már nem is aktuális -írja a hvg.hu.

Kora reggel, munka előtt vagy munka után, amikor a legtöbb embernek alkalmas az idő a sportolásra, viszont csak a sportolókat engedik be a Tüskecsarnokba.

2017 januárjára tovább romlott a helyzet, ugyanis a vizes vb-vel kapcsolatos felújítások miatt több sportoló maradt gyakorlóhely nélkül. Sebaj, megkapták a Tüskecsarnokot, amit viszont így

a hobbiúszók előtt teljesen lezártak.

Először azt ígérték, áprilisban nyitnak, de akkor nem nyitottak. Aztán úgy volt, hogy a vized vb után engedik majd be az embereket, de az sem történt meg.

Aztán kiírták az ajtóra, hogy augusztus 7-ig karbantartás miatt zárva, de már azóta is eltelt 3 hét, és a csarnok nem nyitott ki. A Facebook-oldalukon, ahol rengeteg ember dühöng, amiért nem tudja használni az uszodát, ennyit írtak:

„előreláthatóan még nem pontosított a lakossági medencehasználat biztosításának ideje, de amint megszületnek a hivatalos lakossági nyitvatartási időpontok, azonnal tudatni fogjuk a Tisztelt Érdeklődő Közönséggel!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.