A magát korrupt magyar belügyminiszternek kiadó csaló 22 ezer eurót gombolt le egy német exrendőrről

bűnügy
2017 szeptember 01., 06:56
comments 84

Hans, a német exrendőr, akit a Blikk nyomán csak álnéven szerepeltetünk ebben a posztban, szenvedélyes régész. Régóta szeretne egy fémdetektort, de nem tudott még szerezni, mert az ilyesmi komoly engedélyekhez kötött.

L, a német rendőr egyik ismerőse egy alkalommal hallotta, hogy Hans erről áradozik, és úgy gondolta, talán lehúzhatja pénzzel a németet. Néhány nap múlva fel is hívta, és azt mondta, ismer egy magyar minisztert, aki el tudja intézni az engedélyt.

„Akár a filmekben, minden profi módon volt megrendezve. Kék lámpás autóval mentek előttünk az ötcsillagos szállodába. A hotel bárjában egy magát Kovácsnak nevező „miniszter” közölte, szerencsém van, hisz épp indul egy tanfolyam, 22 ezer euróba kerül. Nemsokára újra hívtak, akkor már a „minisztériumba”. A Kossuth térre kellett mennünk, a bejáratnál egy tábla volt, Belügyminisztérium felirattal.”

Hans szerint itt bevezették egy szobába, ahol szintén a korábban megismert, magát Kovács miniszternek nevező ember várta, és a német át is adta neki a 22 ezer eurót.

Ezután azonban nem történt semmi, és amikor ezt Hans szóvá tette, közölték vele, hogy ha nem akar bajt, fizessen még többet.

Ekkor fordult a rendőrséghez.

A Blikknek a rendőr ügyvédje nyilatkozott a továbbiakról:

„Miután a Blikkben megjelent ügyfelem kálváriája, az egyik férfi jelentkezett nálam, hogy visszafizeti a kicsalt összeget. Többször is vártuk a megbeszélt idő­­pontban, volt, amikor meg­ is jelent, a teljes összeget azonban soha nem hozta magával. Nem tudom, meddig hitegette volna védencemet, ha a rendőrség nem lép közbe. Remélem, hogy a kollégánál letétbe helyezett pénzt ügyfelem napokon belül megkapja!”

A rendőrség őrizetbe is vette a két csalót, majd elengedték őket, miután az ügyvédjüknél letétbe helyeztek 22 ezer eurónyi forintot. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.