Hivatali visszaéléssel és nagy kárt okozó csalással vádolják Hegedűs Zsuzsa korábbi titkárát, aki miniszterelnökségi főtanácsadó is volt

2014 óta nyomoz a rendőrség Hegedűs Zsuzsa fideszes szociológus személyi titkára, Bogdán László ellen, és 2016-ban megtörtént a vádemelés is: a férfit hivatali visszaéléssel és nagy kárt okozó csalással is vádolják. A terhére rótt bűncselekményeket a vád szerint hivatalos személyként követte el, 2010 és 2014 között ugyanis főtanácsadó volt a Miniszterelnökségen.

A vád szerint Bogdán a Miniszterelnökségen betöltött pozíciójával visszaélve, magáncéljaihoz különböző hivataloktól kért adatokat soron kívül és ingyenesen. A megszerzett adatokat ráadásul 2014-ben saját polgármesteri kampányához is felhasználta a Baranya megyei Rózsafán, ahol meg is nyerte a választást. A vádban az is szerepel, hogy Bogdán felhasználta a kampányában egyes kistelepülések közfoglalkoztatottjainak adatait is.

A Magyar Nemzet szerint Hegedűs titkára ezen kívül ingyen jutott olyan ingatlan-nyilvántartási adatokhoz, amelyeket az általa megkötni kívánt termőföld-haszonbérleti és -hasznosítási szerződésekhez akart felhasználni.

Jogosulatlanul igényelt és kapott diplomata-útlevelet és hivatali személygépkocsit is.

Az ügyészség a hűtlen kezelés mellett közokirat-hamisítás, illetve nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta meg Bogdánt.

Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök társadalmi felzárkóztatási tanácsadója azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy Bogdán ugyan Bogdán 2010 októberétől 2014. december 9-ig volt a személyi titkára a Miniszterelnökségen, de őt csak 2014. december elején értesítette a Miniszterelnökség humán erőforrásokért felelős államtitkára, hogy Bogdán 2012 óta súlyos anyagi károkat okozó visszaéléseket követett el. 2014 decemberében Hegedűs a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta, hogy Bogdán visszaélt az ő nevével, ezért a titkárt elbocsátották a Miniszterelnökségről.

Bogdán azonban máshogy emlékszik, szerinte közös megegyezéssel távozott a Miniszterelnökségtől, és azért kezdeményezte a kilépését, mert közben Rózsafa polgármesterévé választották. Az ellene felhozott vádakat tagadja. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.