Újabb 70 ezer hallgatót húzhat be Andy Vajna rádiója

Média
2017 szeptember 01., 05:33
comments 23

Keddi ülésén a Médiatanács elfogadta az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 műsorszolgáltatói szerződésének módosítását, ami alapján az adó 3, most induló hajdúsági rádiófrekvencián is hálózatba kapcsolódhat. A médiatörvény limiteket állapít meg arra, hogy egy cég hány frekvenciát szerezhet meg, és a szabályok értelmében a Rádió 1 hagyományos eszközökkel már nem terjeszkedhetne. Ezt azonban Vajnáék azzal kerülik ki, hogy más cégek által birtokolt frekvenciákon hálózatba kapcsolódnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adott frekvencián a nap nagyobb részében (de nem az egészben) a Rádió 1 szól, de a frekvencia birtokosa nem azonos a Rádió 1 üzemeltetőjével. Erről a technikáról bővebben ebben a cikkben írtunk.

Most Hajdúnánáson, Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben fog hálózatba kapcsolódni a Rádió 1, a frekvenciákat épp most elnyerő LB Rádió Kft.-vel kötött megállapodás értelmében. Ez a cég az ország több pontján is volt már Vajna előretolt helyőrsége, ezt a céget 2017 januárjában alapította Litter Zsuzsanna és Bíró Balázs ügyvéd, akik Budapesten tartanak fönn egy médiaügyekkel is foglalkozó ügyvédi irodát. Mindkettejüknek volt közös érdekeltsége Belénessy Csabával, a Magyar Távirati Iroda 2012-ben nyugdíjba vonult Fidesz-közeli igazgatójával. Bíró személyesen is jóban van Belénessyvel, sőt egy helyi képviselőre hivatkozva a KanizsaPress azt írta, hogy Bíró Németh Szilárd rezsibiztost is képviselte már. 

A Magyar Nemzet szerint a mostani terjeszkedéssel már 23 vidéki városban lesz hallható a Rádió 1 adása, és ezzel még a pályázati felhívásokban szereplő adatok szerint is több mint 2,2 millió embert érhetnek el.

A terjeszkedés pedig nem állt meg, az LB Rádió versenyben van egy veszprémi és egy tatabányai frekvenciáért is, és ha nyernek, azok sorsa is ugyanez lesz: hálózatba fogják kapcsolni a Rádió 1-et. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.