Boldogabbak, akik rendszeresen járnak koncertre vagy bulizni

meghökkentő tudomány
2017 szeptember 03., 17:50
comments 100

Legalábbis erre a döbbenetes eredményre jutott egy ausztrál kutatás, amit a Vice zenei aloldala szemlézett. A kutatásban ezer ember vett részt, és a végén a kutatók megállapították, hogy akik rendszeresen vesznek részt közösségi zenei eseményeken, elégedettebbek az életükkel, mint akik nem. 

A zenei esemény bármi lehet, koncerttől csapatásig, egész pontosan az alkalmi zenei programokon való részvétel és a szubjektív jólérzés kapcsolatát mérték, és egyértelmű korrelációt találtak. A feltevések szerint a legfontosabb magyarázóelv a közösségi programokon való részvétel aspektusa, azaz ha rendszeresen más emberek társaságában jól érzed magad, akkor boldogabb leszel, mintha nem csinálnál ilyesmit. 

:-döbbenet

Sajnos a szabadtéri koncertek környékén felbukkanó mókusok szubjektív jólérzéséről még nem jött ki eredmény, de ha lesz, mindenképp beszámolunk majd róla.

Itt meg egy Knife koncert, amin ha ott lehettem volna, én is boldogabb lennék most:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.