Ilyen volt, amikor a modern művészet megjelent itthon a köztereken

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Múltkor írtunk egy kiállításról, amin a német absztrakt művészet egyik jelentős alakjának, Karl-Heinz Adlernek a művei mellett fel lehet fedezni egy rakás olyan absztrakt köztéri művet, melyek Budapesten és az ország más pontjain kerültek ki a hetvenes-nyolcvanas években, de ma már alig vesszük őket észre. 

Ehhez a témához kapcsolódva kérte fel a Paradigma Ariadné építészkollektíva a Kassákban és a Kiscelliben látható kiállítás egyik kurátorát, Branczik Mártát, hogy egy héten keresztül vegye át az Instagram-fiókjuk kezelését, és posztoljon képeket a hazai modern épületplasztikák világából.

Ennek eredményeként az elmúlt napokban sorra kerültek ki fényképek az ország különböző olyan pontjairól, ahol vagy még ma is ilyen alkotások állnak, vagy egyszer, régen ilyen művek voltak ott. A fotók mellett rövid leírások is olvashatóak arról, miről is van szó. Mi most párat ide beágyaztunk, de az Instagram-oldalon lehet még találni belőlük. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.