Ilyen volt, amikor a modern művészet megjelent itthon a köztereken

2017 szeptember 3., vasárnap 17:30
87

Múltkor írtunk egy kiállításról, amin a német absztrakt művészet egyik jelentős alakjának, Karl-Heinz Adlernek a művei mellett fel lehet fedezni egy rakás olyan absztrakt köztéri művet, melyek Budapesten és az ország más pontjain kerültek ki a hetvenes-nyolcvanas években, de ma már alig vesszük őket észre. 

Ehhez a témához kapcsolódva kérte fel a Paradigma Ariadné építészkollektíva a Kassákban és a Kiscelliben látható kiállítás egyik kurátorát, Branczik Mártát, hogy egy héten keresztül vegye át az Instagram-fiókjuk kezelését, és posztoljon képeket a hazai modern épületplasztikák világából.

Ennek eredményeként az elmúlt napokban sorra kerültek ki fényképek az ország különböző olyan pontjairól, ahol vagy még ma is ilyen alkotások állnak, vagy egyszer, régen ilyen művek voltak ott. A fotók mellett rövid leírások is olvashatóak arról, miről is van szó. Mi most párat ide beágyaztunk, de az Instagram-oldalon lehet még találni belőlük. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt