Ilyen volt, amikor a modern művészet megjelent itthon a köztereken

Múltkor írtunk egy kiállításról, amin a német absztrakt művészet egyik jelentős alakjának, Karl-Heinz Adlernek a művei mellett fel lehet fedezni egy rakás olyan absztrakt köztéri művet, melyek Budapesten és az ország más pontjain kerültek ki a hetvenes-nyolcvanas években, de ma már alig vesszük őket észre. 

Ehhez a témához kapcsolódva kérte fel a Paradigma Ariadné építészkollektíva a Kassákban és a Kiscelliben látható kiállítás egyik kurátorát, Branczik Mártát, hogy egy héten keresztül vegye át az Instagram-fiókjuk kezelését, és posztoljon képeket a hazai modern épületplasztikák világából.

Ennek eredményeként az elmúlt napokban sorra kerültek ki fényképek az ország különböző olyan pontjairól, ahol vagy még ma is ilyen alkotások állnak, vagy egyszer, régen ilyen művek voltak ott. A fotók mellett rövid leírások is olvashatóak arról, miről is van szó. Mi most párat ide beágyaztunk, de az Instagram-oldalon lehet még találni belőlük. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.