Ilyen volt, amikor a modern művészet megjelent itthon a köztereken

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Múltkor írtunk egy kiállításról, amin a német absztrakt művészet egyik jelentős alakjának, Karl-Heinz Adlernek a művei mellett fel lehet fedezni egy rakás olyan absztrakt köztéri művet, melyek Budapesten és az ország más pontjain kerültek ki a hetvenes-nyolcvanas években, de ma már alig vesszük őket észre. 

Ehhez a témához kapcsolódva kérte fel a Paradigma Ariadné építészkollektíva a Kassákban és a Kiscelliben látható kiállítás egyik kurátorát, Branczik Mártát, hogy egy héten keresztül vegye át az Instagram-fiókjuk kezelését, és posztoljon képeket a hazai modern épületplasztikák világából.

Ennek eredményeként az elmúlt napokban sorra kerültek ki fényképek az ország különböző olyan pontjairól, ahol vagy még ma is ilyen alkotások állnak, vagy egyszer, régen ilyen művek voltak ott. A fotók mellett rövid leírások is olvashatóak arról, miről is van szó. Mi most párat ide beágyaztunk, de az Instagram-oldalon lehet még találni belőlük. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.