Botrány Akarattyán: a MÁV szeptember 1-én bevezette a téli menetrendet, tömegesen megszívatva a biciklistákat

2017 szeptember 4., hétfő 11:51
281

Vonatozni akaró biciklisták tömegei szembesültek azzal a Balatonon a nyári szünet utolsó hétvégéjén, hogy a MÁV-nál már tél van, ezért a szerelvényeikről lekapcsolták a népszerű bicikliszállító vagonokat, így ők elvileg nem is tudnak felszállni és hazautazni.

A MÁV ugyanis kitalálta, hogy a téli menetrend bevezetésének ideje szeptember elseje, teljesen függetlenül attól, hogy ez idén egy pénteki nap, volt és hogy az idei nyári szünet szeptember 3-áig tartott, vagyis a péntek utáni hétvége még beletartozott.

A Pénzcentrumnak levelet író egyik utas nagyobb társasággal Akarattyán szállt volna vonatra, de meglepve tapasztalták, hogy hiányzik a bringás kocsi. Hát még mekkorát csodálkoztak, amikor a kérdésükre, hogy mikör jön olyan vonat, amire kapcsoltak ilyent, a kalauz azt felelte, hogy jövő nyáron.

A MÁV meg is erősítette, hogy igen, elsejétől téli menetrend van, vagyis nincsenek bringakocsik, csak a vagonok előterében lehet elvinni előterenként 2-4 biciklit.

Akarattyán annyi utast szívatott meg a rugalmatlan MÁV, hogy komoly feszültség támadt az utasok és a kalauz között, aki a végén meghátrált, és felengedte a kerékpárokat, be a vagon belsejébe, mert az előtérben annyi nem fért el. Jól megszívatva ezzel persze a nem bringával utazókat.

A MÁV viselkedése azért is furcsa, mert elvileg fontos cél lenne a balatoni idegenforgalmi szezon kiterjesztése a két nyári hónapon túlra is, de az ilyen lépések éppen ez ellen hatnak. Pedig a Balaton körbetekerése éppen mostanában lett népszerű program. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt