Botrány Akarattyán: a MÁV szeptember 1-én bevezette a téli menetrendet, tömegesen megszívatva a biciklistákat

belföld
2017 szeptember 04., 11:51
comments 280

Vonatozni akaró biciklisták tömegei szembesültek azzal a Balatonon a nyári szünet utolsó hétvégéjén, hogy a MÁV-nál már tél van, ezért a szerelvényeikről lekapcsolták a népszerű bicikliszállító vagonokat, így ők elvileg nem is tudnak felszállni és hazautazni.

A MÁV ugyanis kitalálta, hogy a téli menetrend bevezetésének ideje szeptember elseje, teljesen függetlenül attól, hogy ez idén egy pénteki nap, volt és hogy az idei nyári szünet szeptember 3-áig tartott, vagyis a péntek utáni hétvége még beletartozott.

A Pénzcentrumnak levelet író egyik utas nagyobb társasággal Akarattyán szállt volna vonatra, de meglepve tapasztalták, hogy hiányzik a bringás kocsi. Hát még mekkorát csodálkoztak, amikor a kérdésükre, hogy mikör jön olyan vonat, amire kapcsoltak ilyent, a kalauz azt felelte, hogy jövő nyáron.

A MÁV meg is erősítette, hogy igen, elsejétől téli menetrend van, vagyis nincsenek bringakocsik, csak a vagonok előterében lehet elvinni előterenként 2-4 biciklit.

Akarattyán annyi utast szívatott meg a rugalmatlan MÁV, hogy komoly feszültség támadt az utasok és a kalauz között, aki a végén meghátrált, és felengedte a kerékpárokat, be a vagon belsejébe, mert az előtérben annyi nem fért el. Jól megszívatva ezzel persze a nem bringával utazókat.

A MÁV viselkedése azért is furcsa, mert elvileg fontos cél lenne a balatoni idegenforgalmi szezon kiterjesztése a két nyári hónapon túlra is, de az ilyen lépések éppen ez ellen hatnak. Pedig a Balaton körbetekerése éppen mostanában lett népszerű program. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.