Lázár benyújtotta javaslatát Csongrád megye átnevezéséről

POLITIKA
2017 szeptember 04., 17:35

Lázár János kitalálta, a megyei közgyűlés támogatta, Lázár János benyújtotta. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői parlamenti javaslata 

Csongrád-Csanád megyévé neveztetné át Csongrád megyét.

A névhasználat határidejét Lázár 2020. június 4-ében határozta meg. A miniszter indoklása szerint a földrajzi nevek a magyar nyelvi és történelmi emléket őriznek, ezért a "történetileg kialakult, a helyi lakosság által is széles körben ismert és elfogadott neveket nem túlzás kulturális örökségnek tekinteni". 

MTI Fotó: Bruzák Noémi
photo_camera Fotó: Bruzák Noémi

Lázár még az év elején javasolta több megye átnevezését. Míg Pest megye közgyűlése elutasította a Pest-Pilisre váltást, a Csongrád megyei közgyűlés júliusban megszavazta az átkeresztelést. Hogy mennyibe kerül az átnevezés, nem tudni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.