Lázár benyújtotta javaslatát Csongrád megye átnevezéséről

Lázár János kitalálta, a megyei közgyűlés támogatta, Lázár János benyújtotta. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői parlamenti javaslata 

Csongrád-Csanád megyévé neveztetné át Csongrád megyét.

A névhasználat határidejét Lázár 2020. június 4-ében határozta meg. A miniszter indoklása szerint a földrajzi nevek a magyar nyelvi és történelmi emléket őriznek, ezért a "történetileg kialakult, a helyi lakosság által is széles körben ismert és elfogadott neveket nem túlzás kulturális örökségnek tekinteni". 

Fotó: Bruzák Noémi

Lázár még az év elején javasolta több megye átnevezését. Míg Pest megye közgyűlése elutasította a Pest-Pilisre váltást, a Csongrád megyei közgyűlés júliusban megszavazta az átkeresztelést. Hogy mennyibe kerül az átnevezés, nem tudni. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.