A minőséget díjazták a Parlamentben, a TV2 megkapta a Magyar Termék Nagydíj Sajtókövete Nívódíjat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bizony, nem veszett kárba az adófizetők sok milliárd forintja, amikor - ugyan tudtukon kívül -, de támogatták Magyarország egyik kereskedelmit televíziójának teljes átalakítását. 

A Magyar Termék Nagydíj kiírói tanácsa idén a csatorna hírműsorait létrehozó gárdának ítélte oda a Sajtókövete Nívódíjat.

Az elismerést a Parlament alelnöke, Jakab István adta át Kökény-Szalai Viviene hírigazgatónak:

Kökény-Szalai Vivien, a TV2 Médiacsoport hírigazgatója (b) átveszi a Magyar Termék Nagydíj pályázat Sajtókövete Nívódíját Jakab Istvántól, az Országgyûlés alelnökétõl a Parlament Felsõházi termében 2017. szeptember 5-énFotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A 444-hez sajnos nem jutott el a TV2-nek a díjjal büszkélkedő közleménye, de a Hvg-hez igen, eszerint "az elismerést olyan nyomtatott, vagy elektronikus médiumoknak ítélik oda, amelyek megítélésük szerint a kiírás évében sokat tettek a kiemelkedő magyar minőség kommunikációjáért".

Az új magyar minőségi kommunikációról a 444 is rengeteget cikkezett, ha csak egy cikket olvasna el a témáról, legyen ez az elég alapos háttércikkünk.

De nemcsak a kormányzati propagandagépezetet kritikátlanul kiszolgáló, tulajdonképpen közpénzből működő kereskedelmi tévé, hanem a közszolgálati média egyéb, hasonló szerepet betöltő zászlóshajói is megkapták, amit megérdemeltek:

Toldy Eszter, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság Gazdasági szerkesztőségének vezető szerkesztője a Hűség Díját vehette át.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA
.Gyukity István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) M1 csatorna igazgatóhelyettese szintén Sajtókövet Nívódíjat kapott.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az, hogy mely cég lehet ma Magyarországon a Magyar Termék Nagydíj tulajdonosa, a szervezet honlapja szerint szigorú elbírálás alá esik:

„A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer objektív követelményrendszeren alapszik, tisztaságát és sérthetetlenségét a pártatlan, független szakértői testület bírálata és a védjegyhasználatot elnyertek rendszeres utóellenőrzése garantálja. A Kiírók Tanácsa egyetértett abban, hogy a jubileum évében, 2017-ben ismét megvalósult a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja; ismét elismerésben részesültek a kiemelkedő minőségű áruk, szolgáltatások és alkotóik.”

A kiírók magáncégek, de a Magyar Termék Nagydíjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt támogatásával ítélik oda, szakmai támogatóként pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Közbeszerzési Hatóság is megjelenik, írja a Hvg.

A szervezet honlapja azt írja: „A Magyar Termék Nagydíj Pályázat első meghirdetése, azaz 1998. óta 284 nagydíjat ítéltek meg, közel 3.000 nemzetközi színvonalú termék, szolgáltatás népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürke-állomány teljesítményét.”

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.