A minőséget díjazták a Parlamentben, a TV2 megkapta a Magyar Termék Nagydíj Sajtókövete Nívódíjat

Tbg
Média
2017 szeptember 05., 14:52
comments 232

Bizony, nem veszett kárba az adófizetők sok milliárd forintja, amikor - ugyan tudtukon kívül -, de támogatták Magyarország egyik kereskedelmit televíziójának teljes átalakítását.

A Magyar Termék Nagydíj kiírói tanácsa idén a csatorna hírműsorait létrehozó gárdának ítélte oda a Sajtókövete Nívódíjat.

Az elismerést a Parlament alelnöke, Jakab István adta át Kökény-Szalai Viviene hírigazgatónak:

Kökény-Szalai Vivien, a TV2 Médiacsoport hírigazgatója (b) átveszi a Magyar Termék Nagydíj pályázat Sajtókövete Nívódíját Jakab Istvántól, az Országgyûlés alelnökétõl a Parlament Felsõházi termében 2017. szeptember 5-én
photo_camera Kökény-Szalai Vivien, a TV2 Médiacsoport hírigazgatója (b) átveszi a Magyar Termék Nagydíj pályázat Sajtókövete Nívódíját Jakab Istvántól, az Országgyûlés alelnökétõl a Parlament Felsõházi termében 2017. szeptember 5-én Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A 444-hez sajnos nem jutott el a TV2-nek a díjjal büszkélkedő közleménye, de a Hvg-hez igen, eszerint "az elismerést olyan nyomtatott, vagy elektronikus médiumoknak ítélik oda, amelyek megítélésük szerint a kiírás évében sokat tettek a kiemelkedő magyar minőség kommunikációjáért".

Az új magyar minőségi kommunikációról a 444 is rengeteget cikkezett, ha csak egy cikket olvasna el a témáról, legyen ez az elég alapos háttércikkünk.

De nemcsak a kormányzati propagandagépezetet kritikátlanul kiszolgáló, tulajdonképpen közpénzből működő kereskedelmi tévé, hanem a közszolgálati média egyéb, hasonló szerepet betöltő zászlóshajói is megkapták, amit megérdemeltek:

Toldy Eszter, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság Gazdasági szerkesztõségének vezetõ szerkesztõje a Hűség Díját vehette át.
photo_camera Toldy Eszter, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság Gazdasági szerkesztőségének vezető szerkesztője a Hűség Díját vehette át. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA
.Gyukity István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) M1 csatorna igazgatóhelyettese szintén Sajtókövet Nívódíjat kapott.
photo_camera .Gyukity István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) M1 csatorna igazgatóhelyettese szintén Sajtókövet Nívódíjat kapott. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az, hogy mely cég lehet ma Magyarországon a Magyar Termék Nagydíj tulajdonosa, a szervezet honlapja szerint szigorú elbírálás alá esik:

„A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer objektív követelményrendszeren alapszik, tisztaságát és sérthetetlenségét a pártatlan, független szakértői testület bírálata és a védjegyhasználatot elnyertek rendszeres utóellenőrzése garantálja. A Kiírók Tanácsa egyetértett abban, hogy a jubileum évében, 2017-ben ismét megvalósult a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja; ismét elismerésben részesültek a kiemelkedő minőségű áruk, szolgáltatások és alkotóik.”

A kiírók magáncégek, de a Magyar Termék Nagydíjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt támogatásával ítélik oda, szakmai támogatóként pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Közbeszerzési Hatóság is megjelenik, írja a Hvg.

A szervezet honlapja azt írja: „A Magyar Termék Nagydíj Pályázat első meghirdetése, azaz 1998. óta 284 nagydíjat ítéltek meg, közel 3.000 nemzetközi színvonalú termék, szolgáltatás népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürke-állomány teljesítményét.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.