Egy kínai KFC-ben már lehet mosollyal fizetni

Az új fizetési módszert egyelőre egyetlen KFC-kirendeltségben, Hangcsou városában lehet használni, de a jelentősége meglehetősen így is meglehetősen nagy. 

A rendszer gyártója ugyanis az Alibaba leányvállalata, az Ant Financial, és a fejlesztés egy újabb lépés lehet a készpénzes fizetési módok visszaszorítása felé Kínában. Az országban óriási sebességgel terjednek a hagyományos készpénz-használaton túlmutató megoldások, óriási piaca lett a különféle új technológiáknak, melyek szorosan összekapcsolódnak a különféle arcfelismerős-megfigyelő technológiák terjedésével is.

Az Alipay rendszer lényege, hogy egy 3D-kamera pár másodperc alatt szkenneli a vásárló arcát, majd a mobiltelefonszám megadásával megerősítve, hogy valóban az áll ott, akit a rendszer felismer, már meg is történt a fizetés. Hasonló, arcszkenneres fizetéssel próbálkozott már az Alibaba online két éve, de ez az első alkalom, hogy kivitték a technológiát az offline térbe. 

A rendszer állítólag annyira kifinomultan tudja már olvasni az arcokat, hogy maszkokkal vagy fotókkal sem lehet már átverni. (Verge)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.