Kínai befektetők szálltak be a német elektromos repülő taxi-projektbe

TECH
2017 szeptember 05., 10:21

Az öt utas szállítására alkalmas elektromos repülő taxi kifejlesztésére alakult német Lillium technológiai start-up 90 millió dollár tőkeinjekcióra tett szert feltőkésítésének második körében a kínai Tencent által vezetett kockázatitőke-befektetési konzorciumtól.

A Lillium 2015-ben alakult meg elektromos hajtású repülő taxik kifejlesztésére és tavaly hajtotta végre 11,4 millió dolláros első tőkebevonását. A második befektetési körben a Tencent mellett a liechtensteini LGT befektetési alap, az Atomico európai kockázati befektetési alap, valamint a Twitter társalapítója, Evan Williams által létrehozott Obvious Ventures vett részt.

link Forrás

A befektetők megítélése szerint a Lillium mint technológiai start-up messze kiemelkedik az e-kereskedelmi kezdeményezések által uralt európai átlagból és szilícium-völgyi kategóriának tekinthető. 

A Lillium az idén áprilisban kezdte meg az ötüléses repülő jármű kifejlesztését, miután sikeresen befejezte a kísérleteket a függőleges felszállásból és lebegésből merevszárnyas repülésre átváltani képes kétüléses járművével. Az új tőkebevonást a Lillium szakemberek felvételére, jelenlegi mintegy hetven fős létszámának a megduplázására szánja fordítani. Az ötüléses repülő jármű tesztelését utassal 2019-ben tervezi megkezdeni a cég, kereskedelmi forgalomba pedig valamikor a következő évtizedben kerülhet. 

A jármű hatósugara 300 kilométer, legnagyobb sebessége 300 kilométer óránként, a 20 kilométeres utat Manhattanről New York JFK repülőterére így öt perc alatt lehet megtenni. (MTI, Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.