Hat év alatt 14 milliárd forint juthatott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Magyar Nemzet információi szerint újabb adag taopénz folyt be a Mészáros Lőrinc által vezetett szervezethez, a legutóbbi körben 2,93 milliárd forint. A lap kereste a felcsúti alapítványt, de egyelőre nem kaptak megerősítést. 

A tao az a konstrukció, melynek lényege, hogy a felajánló cégek ahelyett, hogy az államkasszába fizetnék be a társasági adójukat, egy részét inkább sportszervezeteknek adják. Orbán Viktor szerint ez amúgy nem közpénz, és mégis azt állítani, hogy az, bizony kommunista örökség. 

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy melyik vállalatok döntöttek úgy, hogy Felcsútra adják a taojukat. Bár bírósági döntések is kimondták már, hogy ez nincs rendben, a minisztériumok a Kúriához fordultak. Ráadásul friss hírek szerint egy salátatörvénybe rejtve jöhet hamarosan az adótörvény módosítása, mely végleg eltitkolná, hogy kitől hova ment a taopénz.