Arról írt Facebook kommentben, hogy lopnak az önkormányzatnál, ezután elítélték rágalmazásért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!”

A 24.hu beszámolója szerint ez volt az a két mondatos Facebook hozzászólás, amiért Szolnoki Törvényszéken rágalmazás miatt elítéltek egy nőt. Az asszony még 2014 végén egy közszereplő oldalán, egy nyilvános bejegyzéshez írta ezt a kommentet, amiért most már jogerősen ítélték el.

Totálisan abszurd, hogy a magyar állam különböző szintű intézményei, itt például egy önkormányzat, arra költi az adófizetők pénzét, hogy pereket indítson a munkájukat ilyen módon kritizáló adófizetők ellen. Ez egyáltalán nem egyedi eset, a tárnoki önkormányzat például azért perelt be egy idős asszonyt, mert egy választási ígéretet mert számon kérni a település vezetőin.

Ezek után persze még külön öröm, hogy egyes magyar bíróságok azt tekintik feladatuknak, hogy ehhez asszisztáljanak.

„Bátor dolog ma Magyarországon egy politikusnak beszólni: újságírók, bloggerek és hétköznapi emberek kerülnek ezért a bíróság elé. Ez a probléma különösen vidéken nehezíti meg a polgárok életét, ahol a helyi hatalom képviselői jogi eszközökkel torolják meg az őket érő kritikát.”

Ezt a TASZ írja PolitiKuss nevű oldalukon, ahol pár konkrét ügyön keresztül mutatják be, hogy próbálják akár a büntetőjog eszközeivel elhallgattatni a kritikus polgárokat Magyarország bizonyos részein.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.