Arról írt Facebook kommentben, hogy lopnak az önkormányzatnál, ezután elítélték rágalmazásért

„Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!”

A 24.hu beszámolója szerint ez volt az a két mondatos Facebook hozzászólás, amiért Szolnoki Törvényszéken rágalmazás miatt elítéltek egy nőt. Az asszony még 2014 végén egy közszereplő oldalán, egy nyilvános bejegyzéshez írta ezt a kommentet, amiért most már jogerősen ítélték el.

Totálisan abszurd, hogy a magyar állam különböző szintű intézményei, itt például egy önkormányzat, arra költi az adófizetők pénzét, hogy pereket indítson a munkájukat ilyen módon kritizáló adófizetők ellen. Ez egyáltalán nem egyedi eset, a tárnoki önkormányzat például azért perelt be egy idős asszonyt, mert egy választási ígéretet mert számon kérni a település vezetőin.

Ezek után persze még külön öröm, hogy egyes magyar bíróságok azt tekintik feladatuknak, hogy ehhez asszisztáljanak.

„Bátor dolog ma Magyarországon egy politikusnak beszólni: újságírók, bloggerek és hétköznapi emberek kerülnek ezért a bíróság elé. Ez a probléma különösen vidéken nehezíti meg a polgárok életét, ahol a helyi hatalom képviselői jogi eszközökkel torolják meg az őket érő kritikát.”

Ezt a TASZ írja PolitiKuss nevű oldalukon, ahol pár konkrét ügyön keresztül mutatják be, hogy próbálják akár a büntetőjog eszközeivel elhallgattatni a kritikus polgárokat Magyarország bizonyos részein.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.