Arról írt Facebook kommentben, hogy lopnak az önkormányzatnál, ezután elítélték rágalmazásért

POLITIKA
2017 szeptember 07., 08:06
comments 211

„Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!”

A 24.hu beszámolója szerint ez volt az a két mondatos Facebook hozzászólás, amiért Szolnoki Törvényszéken rágalmazás miatt elítéltek egy nőt. Az asszony még 2014 végén egy közszereplő oldalán, egy nyilvános bejegyzéshez írta ezt a kommentet, amiért most már jogerősen ítélték el.

Totálisan abszurd, hogy a magyar állam különböző szintű intézményei, itt például egy önkormányzat, arra költi az adófizetők pénzét, hogy pereket indítson a munkájukat ilyen módon kritizáló adófizetők ellen. Ez egyáltalán nem egyedi eset, a tárnoki önkormányzat például azért perelt be egy idős asszonyt, mert egy választási ígéretet mert számon kérni a település vezetőin.

Ezek után persze még külön öröm, hogy egyes magyar bíróságok azt tekintik feladatuknak, hogy ehhez asszisztáljanak.

„Bátor dolog ma Magyarországon egy politikusnak beszólni: újságírók, bloggerek és hétköznapi emberek kerülnek ezért a bíróság elé. Ez a probléma különösen vidéken nehezíti meg a polgárok életét, ahol a helyi hatalom képviselői jogi eszközökkel torolják meg az őket érő kritikát.”

Ezt a TASZ írja PolitiKuss nevű oldalukon, ahol pár konkrét ügyön keresztül mutatják be, hogy próbálják akár a büntetőjog eszközeivel elhallgattatni a kritikus polgárokat Magyarország bizonyos részein.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.