Beer Miklós: Segítsünk a menekülteknek, hagyjuk a papi nőtlenséget, ne nyüzsögjenek annyit nők, a lombikbaba nem jó irány

ÉLET
2017 szeptember 07., 04:30

Az a jó Beer Miklós váci püspökben, hogy egy-egy interjújában mindenki egyszerre találhat magának szeretni és gyűlölni való részeket. A főbb programpontok mára a Magyar Narancsból:

  • A cölibátus idejét múlt, hogy megmaradjon az egyház fel lehetne szentelni a megfelelő életvitelű nős férfiakat is.
  • A lombikprogram nem jó irány, életet csak Isten adhat, ez már a klónozás meg az embriókereskedelem előszobája. Fogadjanak inkább örökbe az emberek.
  • A kerítés oké, de a menekültekkel emberségesen kell bánni. A plakátoktól függetlenül most már van együttműködés a menekültügy és az egyház között, Vácon is befogadtak egy irakit és egy afgánt.
  • A KDNP-nek nincs önálló arculata.
  • Nem mindig jó ötlet egyházi kézbe adni az iskolákat.
  • A nők ne nyüzsögjenek annyit a közösségekben, ez mindig zavarja Beer püspököt, de Merkel asszony azért elfér, ő jó politikus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.