Újabb két debreceni egyetemi tanszék állt ki Putyin díszpolgári címe ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egyre dagad a tiltakozás a Debreceni Egyetem szenátusának döntése ellen, amivel egyetemi díszpolgári címet adományoztak az orosz elnök-diktátornak.

Az elképesztő lépés ellen először a Debreceni Egyetem ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke tiltakozott nyilvánosan. Korábban a szervetlen és analitikai kémiai tanszék csatlakozott hozzájuk, most azonban két másik tanszék is nyilvánosságra hozta, hogy kiállnak a diktátor felmagasztalása ellen. Ezek az analízis és a fizikai kémiai tanszékek.

Előbbiek a következő szöveget posztolták ki a tanszék weboldalára:

A Debreceni Egyetem Analízis Tanszékének munkatársai a 2017. szeptember 5-én és 6-án lefolytatott titkos szavazás alapján egyhangúlag támogatják a Debreceni Egyetem Alkotmányjogi Tanszékének, valamint Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének az állásfoglalását Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címmel történt kitüntetésével kapcsolatban. A Debreceni Egyetem Szenátusa döntésével semmibe vette azokat a polgárait, akik a tudományos és az oktatási szabadság versenyfeltételei között járultak hozzá az intézmény nehezen megszerezhető jó híréhez. Az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számunkra, mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkánk során képviselünk. 

A fizikai kémia tanszék ezt a szöveget tette közzé:

A Debreceni Egyetem TTK Fizikai Kémiai Tanszék munkatársainak nagy többsége támogatja a Debreceni Egyetem ÁJK Alkotmányjogi Tanszék állásfoglalását Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címmel történt kitüntetésével kapcsolatban.

majd ők is beidézték az elkotmányjogászok eredeti állásfoglalását.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.