Újabb két debreceni egyetemi tanszék állt ki Putyin díszpolgári címe ellen

POLITIKA
2017 szeptember 07., 11:30
comments 260

Egyre dagad a tiltakozás a Debreceni Egyetem szenátusának döntése ellen, amivel egyetemi díszpolgári címet adományoztak az orosz elnök-diktátornak.

Az elképesztő lépés ellen először a Debreceni Egyetem ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke tiltakozott nyilvánosan. Korábban a szervetlen és analitikai kémiai tanszék csatlakozott hozzájuk, most azonban két másik tanszék is nyilvánosságra hozta, hogy kiállnak a diktátor felmagasztalása ellen. Ezek az analízis és a fizikai kémiai tanszékek.

Előbbiek a következő szöveget posztolták ki a tanszék weboldalára:

A Debreceni Egyetem Analízis Tanszékének munkatársai a 2017. szeptember 5-én és 6-án lefolytatott titkos szavazás alapján egyhangúlag támogatják a Debreceni Egyetem Alkotmányjogi Tanszékének, valamint Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének az állásfoglalását Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címmel történt kitüntetésével kapcsolatban. A Debreceni Egyetem Szenátusa döntésével semmibe vette azokat a polgárait, akik a tudományos és az oktatási szabadság versenyfeltételei között járultak hozzá az intézmény nehezen megszerezhető jó híréhez. Az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számunkra, mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkánk során képviselünk.

A fizikai kémia tanszék ezt a szöveget tette közzé:

A Debreceni Egyetem TTK Fizikai Kémiai Tanszék munkatársainak nagy többsége támogatja a Debreceni Egyetem ÁJK Alkotmányjogi Tanszék állásfoglalását Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címmel történt kitüntetésével kapcsolatban.

majd ők is beidézték az elkotmányjogászok eredeti állásfoglalását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.