Német igazságügyminiszter: Ha tovább keménykedik, el kell venni az uniós pénzeket Magyarországtól

2017 szeptember 9., szombat 14:23
246
Heiko Maas Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

"Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket"

 - nyilatkozta a dpa német hírügynökségnek Heiko Maas szociáldemokrata német belügyminiszter, aki szerint nagyobb nyomást kell gyakorolni azokra az országokra, melyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat. 

"Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell" 

- mondta Maas, aki nem akarja megengedni a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén. Szerint "pénzügyi következményei kell, hogy legyenek" annak, ha valaki nem tartja tiszteletben a döntését. Maas azt is mondta a dpa-nak, hogy 

"Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra" 

A Fidesz gyorsan, röviden és frappánsan reagált Maas nyilatkozatára: "Maas német baloldali politikus, aki azért támadja Magyarországot, mert a német és az európai baloldal bevándorláspárti. A Soros terv végrehajtásán dolgoznak, le akarják bontani a magyar határkerítést és migránsokat akarnak betelepíteni Európába."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt