Német igazságügyminiszter: Ha tovább keménykedik, el kell venni az uniós pénzeket Magyarországtól

POLITIKA
2017 szeptember 09., 14:23
comments 246
Heiko Maas
photo_camera Heiko Maas Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

"Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket"

 - nyilatkozta a dpa német hírügynökségnek Heiko Maas szociáldemokrata német belügyminiszter, aki szerint nagyobb nyomást kell gyakorolni azokra az országokra, melyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat. 

"Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell" 

- mondta Maas, aki nem akarja megengedni a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén. Szerint "pénzügyi következményei kell, hogy legyenek" annak, ha valaki nem tartja tiszteletben a döntését. Maas azt is mondta a dpa-nak, hogy 

"Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra" 

A Fidesz gyorsan, röviden és frappánsan reagált Maas nyilatkozatára: "Maas német baloldali politikus, aki azért támadja Magyarországot, mert a német és az európai baloldal bevándorláspárti. A Soros terv végrehajtásán dolgoznak, le akarják bontani a magyar határkerítést és migránsokat akarnak betelepíteni Európába."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.