Német igazságügyminiszter: Ha tovább keménykedik, el kell venni az uniós pénzeket Magyarországtól

Heiko MaasFotó: ODD ANDERSEN/AFP

"Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket"

 - nyilatkozta a dpa német hírügynökségnek Heiko Maas szociáldemokrata német belügyminiszter, aki szerint nagyobb nyomást kell gyakorolni azokra az országokra, melyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat. 

"Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell" 

- mondta Maas, aki nem akarja megengedni a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén. Szerint "pénzügyi következményei kell, hogy legyenek" annak, ha valaki nem tartja tiszteletben a döntését. Maas azt is mondta a dpa-nak, hogy 

"Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra" 

A Fidesz gyorsan, röviden és frappánsan reagált Maas nyilatkozatára: "Maas német baloldali politikus, aki azért támadja Magyarországot, mert a német és az európai baloldal bevándorláspárti. A Soros terv végrehajtásán dolgoznak, le akarják bontani a magyar határkerítést és migránsokat akarnak betelepíteni Európába."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.