Telefonozott az emír és a herceg, de csak megsértődtek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Először álltak közvetlenül szóba egymással Szaúd-Arábia és Katar vezetői, amióta szaúdi vezetéssel több arab ország (Emirátusok, Egyiptom és Bahrein) blokád alá vonták Katart. Katart erre Irán és Törökország is támogatásáról biztosította.

A konfliktus hátteréről Sarkadi Zsolt írt részletesen.

A konfliktus feloldása a Nyugat érdeke lenne, mert mindkét ország fontos katonai szövetségese az USA-nak. Donald Trump amerikai elnök ezért felhívta a szaúdi koronaherceget és a katari emírt is, hogy békülésre buzdítsa őket.

Tamim katari emír és a szaúdi király 2016-ban.Fotó: BANDAR AL-JALOUD/AFP

Úgyhogy a két vezető telefonon beszélt egymással, de semmire se jutottak, inkább csak megsértődtek, és azzal vádolták utólag egymást, hogy nem is volt őszinte a másik békülési szándéka.

Úgyhogy az olajban gazdag hatalmas Szaúd-Arábia és a földgázban gazdag apró Katar viszálya egyelőre tovább mérgezi az egyébként is borzalmas ellenségeskedésektől terhelt Közel-Keletet. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.