John Hines sok piával készült az Irmára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A kép nem John Hinest ábrázolja, hanem James Samperót, aki szombat este még szörfözni készült Miami Beachen. Itt épp a megfelelő hullámra vár.Fotó: Joe Raedle/Getty Images

John Hinest nem érdekli a vihar. A Key Largó-i lakos a kötelező kitelepítési rendelet ellenére is otthonában, illetve legalább városában vészeli át az Irma hurrikánt. A nap folyamán már másodszor jelentkezett telefonon a CNN adásában.

Először másfél órája, amikor a vihar szeme még úgy ötven kilométernyire volt Key Westtől. Akkor a műsorvezető alig tudta lebeszélni arról, hogy kimenjen az utcára. A vihar most már megérkezett, ezért a CNN újra felhívta Hinest, hogy megtudják, hogy van.

Hines most már magára zárta az ablakokat a nagy széltől és a vízszintesen zuhogó esőtől védő viharzsalukat, de továbbra se aggódik. Egy vasbeton épület negyedik emeletén van, odáig nem ér fel a vihardagály, "és betonházat még nem fújt el a szél".

Kérdezték, hogy mivel készül átvészelni a vihart. Egy hónapra elég étellel és "sok piával", felelte. "Azt mondta, piával" - kérdezett vissza a riporter. "Igen. Hehe" - felelte Hines.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.