Miután Giró-Szász András megint eladta a Strategopolist, a cég máris kapott egy 560 milliós megbízást a Miniszterelnökségtől

2017 szeptember 11., hétfő 11:27
109

A kozbeszerzes.hu-n megjelent hirdetmény szerint a Miniszterelnökség 560 milliós megbízását nyerte el a Strategopolis, aminek a pénzért cserébe röviden az lesz a feladata, hogy segítse a Miniszterelnökséget az EU 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusának megfigyelésében, folyamatos vizsgálatában, monitorozásában, illetve kockázatelemzésben és -értékelésben.

Fotó: Soós Lajos / MTI

Augusztusban írta meg a Magyar Nemzet, hogy Giró-Szász András megint eladta az elemző és tanácsadó cégét, a Strategopolis Kft.-t, amiben a tulajdonrészét 2014-ben a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává való kinevezésekor már eladta egyszer, de 2015 októberi távozása után megint a nevére vette.

A több 100 milliós kormányzati megrendelésekkel kitömött céget Mechler Márk ügyvéd vette meg, akinek az irodája dolgozik a Földművelésügyi Minisztériumnak és tagja annak a konzorciumnak is, ami közel 5 milliárd forintért kapott megbízást az állami tulajdonú Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től.

Gíró-Száz az augusztusban kiderült eladás okait nem árulta el, de nem tagadta egyértelműen, hogy újabb kormányzati szerepvállalás áll a tranzakció mögött. Azt mondta, visszavonult, és a jövőbeli terveiről sem szeretne beszélni, ugyanis már nem számít közszereplőnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt