Miután Giró-Szász András megint eladta a Strategopolist, a cég máris kapott egy 560 milliós megbízást a Miniszterelnökségtől

politika
2017 szeptember 11., 11:27
comments 109

A kozbeszerzes.hu-n megjelent hirdetmény szerint a Miniszterelnökség 560 milliós megbízását nyerte el a Strategopolis, aminek a pénzért cserébe röviden az lesz a feladata, hogy segítse a Miniszterelnökséget az EU 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusának megfigyelésében, folyamatos vizsgálatában, monitorozásában, illetve kockázatelemzésben és -értékelésben.

photo_camera Fotó: Soós Lajos / MTI

Augusztusban írta meg a Magyar Nemzet, hogy Giró-Szász András megint eladta az elemző és tanácsadó cégét, a Strategopolis Kft.-t, amiben a tulajdonrészét 2014-ben a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává való kinevezésekor már eladta egyszer, de 2015 októberi távozása után megint a nevére vette.

A több 100 milliós kormányzati megrendelésekkel kitömött céget Mechler Márk ügyvéd vette meg, akinek az irodája dolgozik a Földművelésügyi Minisztériumnak és tagja annak a konzorciumnak is, ami közel 5 milliárd forintért kapott megbízást az állami tulajdonú Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től.

Gíró-Száz az augusztusban kiderült eladás okait nem árulta el, de nem tagadta egyértelműen, hogy újabb kormányzati szerepvállalás áll a tranzakció mögött. Azt mondta, visszavonult, és a jövőbeli terveiről sem szeretne beszélni, ugyanis már nem számít közszereplőnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.