Sosem kezdett még ilyen erősen horrorfilm, mint az Az

FILM
2017 szeptember 11., 07:01

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmje lett a New Line és a Warner Bros. filmje, az Az: a híres Stephen King-regény új horroradaptációjára – ami a kollégánknak is tetszett – 117,2 millió dollárért vettek jegyet Észak-Amerikában.

photo_camera Fotó: Warner Bros. Enterta/Courtesy of Warner Bros. Entertainment Inc.

A film minden korábbi várakozásokat felülmúlva az év 3. legnagyobb bemutató-hétvégi bevételét hozta, ugyanannyit, mint a Pókember: Hazatérés, csak a Szépség és a Szörnyeteg és a Galaxis őrzői 2. nyitott jobban. „Van valami igazi különlegesség a történetben és abban, ahogyan a film készült. Minden összejött, és még van lehetőség arra, hogy a hét végén tovább növeljük a bevételt” – mondta Jeff Goldstein, a Warner Bros forgalmazási főnöke.

Az eredmény azért is szép, mert a hét végén az Irma hurrikán Florida és Georgia államok nagy részét veszélyezteti, és az ottani nézők elmaradása kb. 5 százalékkal csökkenti a bevételt. A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott. (Én erről a szörnyű bohóctréfáról három éve megírtam mindent.) (MTI via Variety)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.