Az LMP Fegyelmi Bizottsága elé kerül Ungár Péter bodajki ámokfutása

POLITIKA
2017 szeptember 12., 18:40
comments 66

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is tiszteletét tette a Momentum júliusi politikai-zenei fesztiválján, Bodajkon. Ezzel még nem lett volna baj, de Ungár annyira berúgott, hogy zaklatni kezdte a fesztiválozókat, egyiküket ölelgette és a saját szexuális teljesítőképességét dicsérte neki, egy másikuk sátrába pedig háromszor próbált bemászni. A szervezők végül levágták a kezéről a karszalagot, és kitiltották a Momentum összes további rendezvényéről is.

Ungár maga kezdeményezte, hogy az LMP Etikai Bizottsága (EB) vizsgálja ki az ügyét, és ez most meg is történt. Az EB megállapította, hogy

Ungár etikai vétséget követett el,

ezért az ügyet a párt Fegyelmi Bizottsága elé terjesztik. Ez a bizottság azt vizsgálja, történt-e fegyelmi vétség, és ha úgy ítéli meg, hogy igen, akkor meghatározhat valamilyen retorziót is a politikussal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.