Nagyon úgy fest, hogy Rogán Antal nem ment el a nemzetbiztonság bizottság ülésre, ahol az állítólagos "Soros-pénzelte" zavargásokról kérdeznék

POLITIKA
2017 szeptember 12., 08:40
comments 182
photo_camera Fotó: Kovács Tamás

Rogán Antal  elég fontos miniszter az Orbán-kormányban, ő vezeti a Miniszterelnöki Kabinetirodát, tehát ha mond valamit, annak súlya van, márpedig korábban úgy nyilatkozott, hogy még az ősszel "Soros-pénzelte szervezetek zavargásokat robbanthatnak ki". 

A miniszter az ún. Soros-tervvel kapcsolatban azt mondta: „A terv lényege, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: utcai zavargásokra és hasonló akciókra, például amilyenek Hamburgban voltak legutóbb.”

Mivel egyetlen nemzetbiztonsági szerv sem jelzett hasonló veszélyt, a nemzetbiztonsági bizottsága beidézte a minisztert, hogy ha már ilyen bizalmas információi vannak, ossza meg azokat az ország más fontos vezetőivel. A bizottságot vezető Molnár Zsolt a Hír TV kérdésére azt is elmondta, ha már így alakult, hogy sürgősen beszélni kell Rogánnal, megkérdezik majd a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capitalhoz történt több százmillió forintot érintő betörésről is, tekintettel arra, hogy Rogán egyik korábbi ügyvédje, Kosik Kristóf is intézte az érintett cég ügyeit. 

Az ülés zárt, de a Képviselői Irodaházban ott van Erdélyi Péter kollégánk, aki szerint Rogán miniszter annak ellenére sem ment el az ülésre, hogy feltehetően valóban jelentős nemzetbiztonsági kockázatokat és forró őszt érez a levegőben. Amennyiben a miniszter felbukkan, nem hallgatjuk el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.