Nagyon úgy fest, hogy Rogán Antal nem ment el a nemzetbiztonság bizottság ülésre, ahol az állítólagos "Soros-pénzelte" zavargásokról kérdeznék

2017 szeptember 12., kedd 8:40
185
Fotó: Kovács Tamás

Rogán Antal  elég fontos miniszter az Orbán-kormányban, ő vezeti a Miniszterelnöki Kabinetirodát, tehát ha mond valamit, annak súlya van, márpedig korábban úgy nyilatkozott, hogy még az ősszel "Soros-pénzelte szervezetek zavargásokat robbanthatnak ki". 

A miniszter az ún. Soros-tervvel kapcsolatban azt mondta: „A terv lényege, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést. Ez a kampányban valószínűleg éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel még nem találkoztunk magyar választási kampányban: utcai zavargásokra és hasonló akciókra, például amilyenek Hamburgban voltak legutóbb.”

Mivel egyetlen nemzetbiztonsági szerv sem jelzett hasonló veszélyt, a nemzetbiztonsági bizottsága beidézte a minisztert, hogy ha már ilyen bizalmas információi vannak, ossza meg azokat az ország más fontos vezetőivel. A bizottságot vezető Molnár Zsolt a Hír TV kérdésére azt is elmondta, ha már így alakult, hogy sürgősen beszélni kell Rogánnal, megkérdezik majd a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capitalhoz történt több százmillió forintot érintő betörésről is, tekintettel arra, hogy Rogán egyik korábbi ügyvédje, Kosik Kristóf is intézte az érintett cég ügyeit. 

Az ülés zárt, de a Képviselői Irodaházban ott van Erdélyi Péter kollégánk, aki szerint Rogán miniszter annak ellenére sem ment el az ülésre, hogy feltehetően valóban jelentős nemzetbiztonsági kockázatokat és forró őszt érez a levegőben. Amennyiben a miniszter felbukkan, nem hallgatjuk el. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt