A szerb miniszterelnök és Belgrád polgármestere is részt vesz az idei Pride-on

külföld
2017 szeptember 13., 14:28

Szerbiában ezen a héten zajlik a Pride-hét, ami vasárnap ér majd véget egy közös menettel. Az idei felvonuláson részt fog venni Ana Brnabic miniszterelnök is, erősítette meg a miniszterelnöki hivatal szerdán a Danas nevű lapnak

Brnabic részvétele nem meglepő, az idén nyáron kinevezett miniszterelnök vállaltan leszbikus, és miniszterként már korábban is részt vett az LMBTQ-közösségek jogaiért tartott felvonuláson. Annyiban viszont fontos lépés, hogy ez lesz az első alkalom, hogy egy szerb miniszterelnök megjelenik a Pride-on.

Ana Brnabic miniszterelnök
photo_camera Ana Brnabic miniszterelnök Fotó: Olsi Shehu/Anadolu Agency

Idén rekordszámú minisztert is várnak a rendezvényre, a szerb sajtó értesülései szerint ott lesz Zoran Djordjevic munkaügyi miniszter, Branko Ružić államigazgatási és önkormányzati miniszter és Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős miniszter is. 

Szintén részt vesz majd a város polgármestere, Sinisa Mali, aki szerint Belgrád vasárnap úgy fogja megmutatni magát a világnak, mint egy város, melyben nincs diszkrimináció, és ahol egyenlő jogok járnak mindenkinek, különösen a jövőhöz való jog tekintetében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.