A szerb miniszterelnök és Belgrád polgármestere is részt vesz az idei Pride-on

2017 szeptember 13., szerda 14:28
56

Szerbiában ezen a héten zajlik a Pride-hét, ami vasárnap ér majd véget egy közös menettel. Az idei felvonuláson részt fog venni Ana Brnabic miniszterelnök is, erősítette meg a miniszterelnöki hivatal szerdán a Danas nevű lapnak

Brnabic részvétele nem meglepő, az idén nyáron kinevezett miniszterelnök vállaltan leszbikus, és miniszterként már korábban is részt vett az LMBTQ-közösségek jogaiért tartott felvonuláson. Annyiban viszont fontos lépés, hogy ez lesz az első alkalom, hogy egy szerb miniszterelnök megjelenik a Pride-on.

Ana Brnabic miniszterelnök Fotó: Olsi Shehu/Anadolu Agency

Idén rekordszámú minisztert is várnak a rendezvényre, a szerb sajtó értesülései szerint ott lesz Zoran Djordjevic munkaügyi miniszter, Branko Ružić államigazgatási és önkormányzati miniszter és Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős miniszter is. 

Szintén részt vesz majd a város polgármestere, Sinisa Mali, aki szerint Belgrád vasárnap úgy fogja megmutatni magát a világnak, mint egy város, melyben nincs diszkrimináció, és ahol egyenlő jogok járnak mindenkinek, különösen a jövőhöz való jog tekintetében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt