Kósa Lajos leginkább Vágó Gábortól félti a kampány békéjét

POLITIKA
2017 szeptember 13., 04:53
comments 231

A magát miniszterré feltornázó Kósa Lajos a Magyar Időknek adott szerdai interjújában felvette a fonalat, amit Németh Szilárd kezdett el szövögetni a nemzetbiztonsági bizottság ülése után, miszerint Gulyás Márton, Schilling Árpád és Vágó Gábor fenyegetést jelent a magyar demokráciára.

Kósa a kormánybarát lapnak azt mondta: „A különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez. Vágó Gábor ellenzéki aktivista például azt mondta, hogy ki kell lépni a jogszerűség kereteiből, és törvényellenes, agresszív cselekményekkel kell felhívni a figyelmet a kormánnyal kapcsolatos problémákra. Folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni.

Vágó Gábor
photo_camera Vágó Gábor

Az interjú többi részéből sajnos nem derül ki, hogy a miniszterjelölt mikor és hol hallotta Vágó Gábort az erőszak szükségességéről beszélni, de valószínű, hogy a Fidesz politikusai egyből erre gondolnak, ha azt hallják: polgári engedetlenség.

Kedden Vágó Gábor Németh Szilárd gyanúsítgatásai után azt írta: „A fideszes paranoia azt jelenti, hogy félnek. Hogy nem érzik a hatalmukat biztonságban.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.