Kósa Lajos leginkább Vágó Gábortól félti a kampány békéjét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A magát miniszterré feltornázó Kósa Lajos a Magyar Időknek adott szerdai interjújában felvette a fonalat, amit Németh Szilárd kezdett el szövögetni a nemzetbiztonsági bizottság ülése után, miszerint Gulyás Márton, Schilling Árpád és Vágó Gábor fenyegetést jelent a magyar demokráciára.

Kósa a kormánybarát lapnak azt mondta: „A különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez. Vágó Gábor ellenzéki aktivista például azt mondta, hogy ki kell lépni a jogszerűség kereteiből, és törvényellenes, agresszív cselekményekkel kell felhívni a figyelmet a kormánnyal kapcsolatos problémákra. Folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni.

Vágó Gábor

Az interjú többi részéből sajnos nem derül ki, hogy a miniszterjelölt mikor és hol hallotta Vágó Gábort az erőszak szükségességéről beszélni, de valószínű, hogy a Fidesz politikusai egyből erre gondolnak, ha azt hallják: polgári engedetlenség. 

Kedden Vágó Gábor Németh Szilárd gyanúsítgatásai után azt írta: „A fideszes paranoia azt jelenti, hogy félnek. Hogy nem érzik a hatalmukat biztonságban.”

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.