„Kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?”

politika
2017 szeptember 12., 14:51
comments 414

„Mi volt nekem a bűnöm, hogy felforgató lettem? Népszavazást indítottam, és ennyire berosáltak a korrupciós bűnök elévülési idejének a megnövelésétől? Tüntetést szerveztem Felcsútra, és felborítottam a főfalu békéjét? Felszólaltam különböző demonstrációkon, és mindenhol azt hirdettem, hogy szervezetten kell leváltani a kormányt, de ne a düh és a harag vezényeljen?”

Ezt Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő írta blogján, miután Németh Szilárd, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a zárt ülés után név szerint őt említette, mint akinek veszélyességéről a bizottságban tárgyaltak.

A kormánypropaganda szerint „forró ősz” várható, azaz ellenzékiek akár erőszakos zavargások árán próbálják majd megdönteni a kormány hatalmát a következő hónapokban.

„A fideszes paranoia azt jelenti, hogy félnek. Hogy nem érzik a hatalmukat biztonságban.”

Ezt írta a történtek után Vágó.

Gulyás Márton, akit Németh Szilárd szintén név szerint említett a potenciális felforgatók között, a 444-nek azt mondta, hogy szombat délutánra Háttér Hatalom címen beszélgetést szervez a Kossuth térre Vágó Gábor és Schilling Árpád színházi rendező részvételével. Schilling volt a harmadik olyan ellenzéki szereplő volt, akire a nemzetbiztonsági bizottság ülése után Németh Szilárd név szerint felhívta a nyilvánosság figyelmét.

„Még soha nem tüntetett ki így az államom.”

Ezt mondta Gulyás néhány órával Németh Szilárd előadása után.

Schilling Árpád arról beszélt, hogy egyszerre komikus, és dühítő, ami velük történik.

„Itt látjuk, hogy kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?”

Schilling szerint a Fidesz ebben a kanyarban már magánembereket vesz célkeresztbe név szerint, csak mert azok nyíltan vállalják a kormánnyal kritikus politikai véleményüket.

„Nincs mögöttem semmilyen intézmény, és el szoktam mondani a véleményemet tüntetéseken. Ezért engem kell nemzetbiztonsági veszélyként nevesíteni ma Magyarországon, velem kell foglalkozni egy ilyen bizottságban, és mondjuk nem azokkal a szélsőségesekkel, akik rendőri segítséggel vernek szét közmunkásokat?”

(A címlapos kép Tejhatalom alkotása)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.