Martin Schulz egy második tévévitát követel Merkeltől

A német szociáldemokraták kancellárjelöltje kedden egy tévéműsorban jelentette be, hogy levelet írt Angela Merkelnek, amiben egy újabb nyilvános vitát követelt tőle. Martin Schulz azzal érvelt, hogy a szeptember 3-án rendezett vitán nem tudtak eleget beszélni egy sor olyan témáról, amelyek érdekelnék a választókat. Ilyen például a nyugdíjkérdés, a digitalizáció vagy az oktatás. Emlékeztetett arra, hogy még Merkel is panaszkodott, hogy túl korlátozott a témaválasztás.

Angela Merkel és Martin SchulzFotó: HANDOUT/AFP

Ugyanakkor Schulznak azért is jól jönne még egy lehetőség, mert az előző vitával nem sikerült megdobni a párja támogatottságát, az SPD másfél héttel a választások előtt továbbra is 25 százalék alatt áll, miközben Merkel pártjára 36 százalék szavazna. (FAZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.