Múzeumba raknák a londoni csatornákat eldugító zsírszörny egy darabját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kedden mi is írtunk arról, hogy 130 tonnás, 200 méter hosszú zsírszörny zárja el a londoni csatornarendszert.  A lefolyókba dobott nedves törlőkendők, pelenkák, a kiöntött zsír és olaj felgyülemléséből kialakult zsírtömeget jelenleg próbálják szétoszlatni a brit főváros víz-és csatornahálózatát működtető Thames Water vállalat szakemberei.

Hasonló zsírömlenyek már korábban is előfordultak, de ekkorát még sosem láttak a városban. 

A fotó csak illusztráció, egy 2014-es, kisebb zsírhegy látható rajta, szintén LondonbólFotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A Londoni Múzeum szerdán bejelentette, hogy megpróbálja megszerezni a 130 tonna súlyú zsírhegy egy darabját, amely még a viktoriánus korban a főváros keleti részén lefektetett csatornákat tömítette el.

Sharon Ament múzeumigazgató elmondta, hogy a zsírhegy beillesztése a múzeum gyűjteményébe "kérdéseket fog felvetni arról, miként is élünk manapság, és arra fogja ösztönözni a látogatókat, hogy megoldásokat keressenek a növekvő nagyvárosok problémáira".

A Thames Water cég munkásai magasnyomású tömlők segítségével próbálják szétoszlatni a 250 méter hosszú, összekeményedett zsírhegyet, hogy tartálykocsikba szivattyúzzák és hulladékhasznosító telepre szállítsák. A munkálatok legalább három hétig tartanak. A múzeum nem közölte, hogy milyen formában akarják kiállítani a bűzős műtárgyat. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.