Múzeumba raknák a londoni csatornákat eldugító zsírszörny egy darabját

2017 szeptember 13., szerda 14:47
105

Kedden mi is írtunk arról, hogy 130 tonnás, 200 méter hosszú zsírszörny zárja el a londoni csatornarendszert.  A lefolyókba dobott nedves törlőkendők, pelenkák, a kiöntött zsír és olaj felgyülemléséből kialakult zsírtömeget jelenleg próbálják szétoszlatni a brit főváros víz-és csatornahálózatát működtető Thames Water vállalat szakemberei.

Hasonló zsírömlenyek már korábban is előfordultak, de ekkorát még sosem láttak a városban. 

A fotó csak illusztráció, egy 2014-es, kisebb zsírhegy látható rajta, szintén Londonból Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A Londoni Múzeum szerdán bejelentette, hogy megpróbálja megszerezni a 130 tonna súlyú zsírhegy egy darabját, amely még a viktoriánus korban a főváros keleti részén lefektetett csatornákat tömítette el.

Sharon Ament múzeumigazgató elmondta, hogy a zsírhegy beillesztése a múzeum gyűjteményébe "kérdéseket fog felvetni arról, miként is élünk manapság, és arra fogja ösztönözni a látogatókat, hogy megoldásokat keressenek a növekvő nagyvárosok problémáira".

A Thames Water cég munkásai magasnyomású tömlők segítségével próbálják szétoszlatni a 250 méter hosszú, összekeményedett zsírhegyet, hogy tartálykocsikba szivattyúzzák és hulladékhasznosító telepre szállítsák. A munkálatok legalább három hétig tartanak. A múzeum nem közölte, hogy milyen formában akarják kiállítani a bűzős műtárgyat. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt