Múzeumba raknák a londoni csatornákat eldugító zsírszörny egy darabját

külföld
2017 szeptember 13., 14:47
comments 102

Kedden mi is írtunk arról, hogy 130 tonnás, 200 méter hosszú zsírszörny zárja el a londoni csatornarendszert.  A lefolyókba dobott nedves törlőkendők, pelenkák, a kiöntött zsír és olaj felgyülemléséből kialakult zsírtömeget jelenleg próbálják szétoszlatni a brit főváros víz-és csatornahálózatát működtető Thames Water vállalat szakemberei.

Hasonló zsírömlenyek már korábban is előfordultak, de ekkorát még sosem láttak a városban. 

A fotó csak illusztráció, egy 2014-es, kisebb zsírhegy látható rajta, szintén Londonból
photo_camera A fotó csak illusztráció, egy 2014-es, kisebb zsírhegy látható rajta, szintén Londonból Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A Londoni Múzeum szerdán bejelentette, hogy megpróbálja megszerezni a 130 tonna súlyú zsírhegy egy darabját, amely még a viktoriánus korban a főváros keleti részén lefektetett csatornákat tömítette el.

Sharon Ament múzeumigazgató elmondta, hogy a zsírhegy beillesztése a múzeum gyűjteményébe "kérdéseket fog felvetni arról, miként is élünk manapság, és arra fogja ösztönözni a látogatókat, hogy megoldásokat keressenek a növekvő nagyvárosok problémáira".

A Thames Water cég munkásai magasnyomású tömlők segítségével próbálják szétoszlatni a 250 méter hosszú, összekeményedett zsírhegyet, hogy tartálykocsikba szivattyúzzák és hulladékhasznosító telepre szállítsák. A munkálatok legalább három hétig tartanak. A múzeum nem közölte, hogy milyen formában akarják kiállítani a bűzős műtárgyat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.