130 tonnás, 200 méter hosszú zsírszörny zárja el a londoni csatornarendszert

külföld
2017 szeptember 12., 16:18
comments 234

Egy monumentális, 11 emeletesbusznyi súlyú és két focipálya hosszúságú, zsírból, vécépapírból, nedves törlőkendőkből és más csatornahulladékból álló massza dugítja el a londoni csatornarendszert a brit főváros Whitechapel nevű, belvárosi negyedében.

A 130 tonnás és 200 méter hosszú, monumentális zsírhegy az egyik legnagyobb, amit valaha találtak, és a szakemberek szerint szennyvízáradással fenyegette Whitechapelt. A londoni csatornafenntartó munkásai már meg is kezdték a zsírhely feltörését, de azt mondják, nagyon nehéz dolguk van, nemcsak azért, mert ez a zsírcsomó baromi nagy, de azért is, mert az ilyen munka eleve hosszadalmas és komoly munkaerőt is igényel. Különösen idegesítő, hogy az ilyen masszák kialakulása elkerülhető lenne, ha az emberek kevesebb olajat és zsírt tartalmazó cuccot és kevesebb ellenálló papírszemetet húznának le a vécén.

A csatornában készült felvételek szerint a zsírhegy szinte teljesen elborít egy fontos whitechapeli csatornaszakaszt.

link Forrás

Az AP szerint a szakasz kitisztítása akár 3 hétig is eltarthat. (Guardian)

(A címlapon lévő kép csak illusztáció, A massza című 1958-as filmből származik.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.