A Nemzetközi Olimpiai Bizottságban dolgozik tovább Ban Ki Mun

sport
2017 szeptember 14., 17:52
comments 131

A korábbi ENSZ-főtitkár Ban Ki Munt választották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) etikai bizottságának vezetőjévé a szervezet limai teljes ülésének csütörtöki napján. Az ENSZ-et 2007 és 2016 között vezető dél-koreai diplomata megválasztását követően azt mondta, az etikus viselkedés minden szervezet sikerességéhez elengedhetetlen.

photo_camera Fotó: Elif Ozturk/Anadolu Agency

Az ENSZ-ben minden erőmmel az etika kultúrájának erősítésén dolgoztam, próbáltam jó példával járni. Nagyon megtisztelő, hogy a NOB-nál is ezért küzdhetek” - nyilatkozta Ban Ki Mun.

Ban Ki Mun a szenegáli Youssoupha Ndiayét váltja a poszton. Thomas Bach, a szervezet elnöke beszédében gratulált a korábbi ENSZ-főtitkárnak, továbbá a NOB részéről nevezte megtisztelőnek, hogy a diplomata elfogadta a felkérést.

További nagy lökést adhat a szervezetnek, hogy szombaton akár Schmitt Pál is bekerülhet a NOB elnökségébe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.