Azért nem enyhít (mégsem) a lex CEU-n a kormány, mert Merkel beszólt kvótaügyben

Az ATV.hu nemrégiben azt hallotta magyar kormányzati tisztviselőktől, hogy kompromisszum alakul a CEU ügyében. Azt állították, hogy van megfelelő megegyezés az amerikai kormányzattal, és a kinti kampusz ügyében esetleg megnyújtják a határidőt. Ehhez módosítani kellene a lex CEU-t.

Az ATV újabb infói szerint a velencei frakcióülésen az derült ki, hogy mégse könnyíti meg a kormány a CEU Budapesten maradását. 

Azért, mert Angela Merkel német kancellár azt nyilatkozta egy berlini újságnak, hogy októberben az EU-s csúcson felveti majd, hogy a magyar kormány szabotálja a 2015-ös kvótadöntés végrehajtását.

Hogy ez hogyan függ össze az egyetemmel?

Úgy, hogy a magyar kormány azt igyekszik elhitetni a magyar néppel, hogy az EU-s kvótajavaslat mögött Soros György áll, és ezért nem tehetnek gesztust Sorosnak, amikor éppen a németekkel és a bizottsággal hadakoznak.

Nyilván logikusabb lenne mondjuk Goethe Intézetet vagy a német nyelvű Andrássy Egyetemet bezáratni, ha a német kormánnyal van baja a magyarnak, de politikai szempontból ezt talán nem tartják olyan szerencsés választásnak. (atv)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.