Két napig senkinek sem tűnt fel a budapesti hostelben, hogy ott haldoklik egy új-zélandi turista

bűnügy
2017 szeptember 14., 09:57

Emberöléssel vádolta meg a Fővárosi Főügyészség azt az ausztrál turistát, aki tavaly tavasszal különösen brutális módon végzett egy számára teljesen ismeretlen másik turistával egy budapesti szálláshelyen, amennyiben puszta kézzel félig agyonverte majd össze is rugdosta, hogy az két nappal később belehaljon a kegyetlenkedésekbe.

A vádlott tavaly március 24-én elindult mulatni és 25-én hajnalban agresszív részeg állapotban érkezett vissza a VI. kerületi szállására. A hangoskodó-kötelekedő részeg ausztrál annyira kellemetlenül viselkedett, hogy egy új-zélandi lakótársa ezt szóvá tette, mire a két férfi összeveszett, de ekkor még nem történt fizikai erőszak, mert a későbbi áldozat elvonult egy másik szobába. Az agresszor azonban utána ment, beszólt neki, majd amikor az felállt, többször mellbe lökte, majd megütötte és fojtogatta. Az új-zélandi mindezek miatt a földre esett, hogy amikor feltápászkodott, akkorát kapjon, hogy hanyatt esett, a padlóba ütve a fejét. A most már rossz állapotban lévő áldozatot a részeg ezek után tovább verte, míg az nagy nehezen össze nem tudta szedni magát annyira, hogy visszatántorogjon a szobájába.

A támadó is bement a saját szobájába, de kis idő múlva inkább elindult, hogy megkeresse az új-zélandit. A szobákba sorra benyitva végül meg is találta egy emeletes ágy alsó részén, betakarva. Újra kiabálni kezdett vele, majd a felső ágy peremébe kapaszkodva lendületet vett és fejbe rúgta.

A sztori legalább ennyire hideglelős része, hogy eddig a pontig a hostel egyetlen alkalmazottja sem avatkozott közbe. A még hideglelősebb, hogy ekkor sem ők, hanem egy másik vendég lépett közbe. De most jön az igazi horror: a haldoklóval ezek után sem törődhetett senki, hiszen két nappal később a hostelbeli ágyában halt bele az irtózatos verésbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.