Terrormerényletté nyilvánították a londoni metróvonalon történt robbanást

Tbg
baleset
2017 szeptember 15., 07:57
comments 109

Robbanás történt a londoni District Line metróvonalon péntek reggel magyar és helyi idő szerint 8 óra 20 perckor. A Scotland Yard szerint terrortámadás történt, többen megsérültek, egy súlyos sérültről tudni.

A Parsons Green megállónál történt az incidens. A megállónál hatalmas pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek a szerelvényből.

Időközben egy kép is felkerült a netre, úgy tűnik, egy Lidl-s szatyorba helyezett diszperzites vödör lehetett a központban, de mint azt a BBC is megjegyzi, a vödör nem robbant széjjel - lehetséges, hogy elromlott a robbanószerkezet.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A robbanás után tűz ütött ki a szerelvényben. Többen szereztek égési sérülést. A brit kormány vészhelyzeti bizottsága, a COBRA délután 13 órakor gyűlik össze értékelni a fejleményeket.

(BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.